Sport

Az UTC az megye első vonalának kapujában

Az UTC az megye első vonalának kapujában

2010. április 30., péntek
Az UTC az megye első vonalának kapujában

Nagy rangadón van túl a patin ás Újszegedi TC a megye II. osztályának Tisza-Maros csoportjában. Az újszegedi gárdát 4-3-ra verte meg múlt hétvégén Hódmezővásárhelyi FC II.-Bercsényi, úgy, hogy az NB III-as Vásárhelyből 10 játékos lépett pályára. Az UTC azonban még így is vezeti a tabellát. Gidai Sándort, a klub elnökét kérdeztük: kitart-e az egypontos előny?

„Igaz ugyan, hogy csak egy ponttal vezetjük a bajnokságot, de a sorsolásunk szerencsésnek mondható, hiszen most már a papíron verhetőbb ellenfelekkel csapunk majd össze. Az utolsó fordulóban játszunk a jelenleg második Szőreggel egy rangadót, de abban bízunk, hogy oda már bajnokként utazunk, és nem kell éles meccset játszanunk” – értékelte a csapat tabellán elfoglalt helyét

Gidai

, aki visszatérve a hétvégi derbire elmondta, nem először tapasztalja, hogy az ellenfelek a „nagyobb csapatuk” segítségével lépnek pályára ellenük, és ez bizony az utánpótlásmeccseken is előfordult már. „A 10 vásárhelyiből egyébként másnap 8 pályára lépett az NB III-as fordulóban. A közönség nyert rajta, mert aki nem szurkolt egy csapatnak sem, az nagyon jó meccset láthatott. Mi viszont megye II.-re készültünk, nem NB III-ra” – mondta mosolyogva az elnök, majd a kezdetekre térve elárulta, hogy már három és fél éve tudatosan építik a csapatot, akkor sikerült több serdülőkorú játékost is elcsábítaniuk az UTC-hez. „Sokan mosolyogtak rajtunk akkor, de már tavaly látszott, hogy elindult valami, s idén bizony már összeért a csapat. Komoly munkát végzünk, minden évben háromhetes alapozással kezdjük az idényt, ebben van erőnléti, tornatermi foglalkozás, és elutazunk egy hét edzőtáborba, idén Mezőberényben voltunk” – mesélt a munkáról a szakember, hozzátéve, hogy a klub anyagi helyzete stabil, azért is mertek belevágni az építkezésbe, s úgy néz ki, hogy a ’megyeegyes’ feltételek is adottak. „Ha feljut a csapat, tudjuk vállalni” – szögezte le. „Amikor elkezdtük a csapat építését, ezzel párhuzamosan a pályánk, s környékének a rendbehozatalába is belevágtunk. Mindig csak annyit vállalunk, amennyi pénzünk év elején van. Hozzávetőlegesen 6 millió az éves költségvetésünk, többet nem költünk. Húsz éve én vagyok a főszponzor, de vannak kisebb támogatónk is. Tavaly a városi sportalap is komoly támogatást nyújtott, idén pedig a megyei önkormányzat is segítette a klubbot, és sikerült pályázati pénzeket nyernünk. A fegyelmezett költségvetés betartása vezet nálunk eredményre” – így Gidai Sándor. Az UTC egyébként a mostani fordulóban a Fábiánsebestyént fogadja majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.