Sport

Asztalitenisz: a szegedi Dudás legyőzte a magyar bajnokot!

Asztalitenisz: a szegedi Dudás legyőzte a magyar bajnokot!

2010. április 11., vasárnap
Asztalitenisz: a szegedi Dudás legyőzte a magyar bajnokot!
A férfi asztalitenisz Extraligában a Floratom Szeged a Pécs együttesét fogadta. A nap szenzációja volt, hogy a szegedi Dudás legyőzte a magyar bajnokot. A papírforma ugyan nem borult, de a Floratom jelentősen megnehezítette a három válogatott játékossal felálló pécsiek dolgát. A Dudás-Erdélyi duó nem bírt a Zwickl-Muskó kettőssel, majd Erdélyi is csak szoros szettekre volt jó Muskóval szemben, 0-2. Dudás játszmát nyert a válogatott húzóembere, Zwickl ellen, majd Kriston nagy csatában legyőzte Vargát, 1-3. A nap találkozóján Dudás parádés játékkal múlta felül a friss magyar bajnokot, Muskót, így 3-2-re felzárkózott a Floratom. Érett a bombameglepetés, Kristonnak két mérkőzéslabdája volt Zwickl ellen, végül a rutin diadalmaskodott, 2-4. Erdélyi ellen Varga hozta a kötelezőt, majd Kriston kiváló játékkal ugyan, de a döntő játszmában vereséget szenvedett Muskótól, így Dudás nyerő állásánál véget ért a találkozó. Lukács Levente szakosztályvezető: „A szezon eddigi legjobb csapatteljesítményével tisztesen helytálltunk a három magyar bajnokkal megerősített pécsiek ellen.”

Férfi asztalitenisz Extraliga 14. forduló

Floratom Szeged AC – PTE-PEAC Pécs 2 – 6

NB I., Keleti csoport

Floratom Szeged AC II. – Diósgyőr 14 – 4 A szegedi győztesek: Lukács, Szollár 4-4, Tarkó 3, Tóth S., a Tóth-Tarkó és a Lukács-Szollár páros.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.