Sport

A szegedi Nagy Péter már az Eb helyszínén, Minszkben készül

A szegedi Nagy Péter már az Eb helyszínén, Minszkben készül

2010. április 9., péntek
A szegedi Nagy Péter már az Eb helyszínén, Minszkben készül

Már Minszkben edz Nagy Péter, a Lelkesedés-Szeac Súlyemelő Klub versenyzője. Az ólomsúlyú sportoló vasárnap délelőtt lép először dobogóra a felnőtt Európa-bajnokságon. Péter szeretne négy mázsa körül emelni. A 23 éves súlyemelőt ma délelőtt a minszki szállodai szobájában értük utol.

A Lelkesedés-Szeac Súlyemelő Klub ólomsúlyú válogatott versenyzője,

Nagy Péter

csütörtökön utazott el Minszkbe, a felnőtt Európa bajnokságra. A nem túl megerőltető háromórás út után a magyar versenyzőket meglepetés várta az Eb helyszínén. „Álmomban sem gondoltam, hogy ilyen jó körülmények fogadnak bennünket” – mondta ma délelőtt Nagy Péter. Majd így folytatta: „A szállás kényelmes, a reggeli, ebéd és a vacsora is kielégítő, ízletes. Semmi kifogásom nem lehet. Ideális a körülmény a versenyzéshez, hiszen minden egy helyen van, a szállodából csak át kell sétálni a csarnokba” – vázolta a minszki fogadtatást a felnőtt Európa-bajnoki összetett ötödik, és szakításban a juniorok között aranyérmes súlyemelő.

Nagy Péter

a felkészülés során sokat bajlódott hátfájással, de mint nyilatkozta, most teljesen egészséges, és nem kell attól tartania, hogy úgy jár, mint tavaly novemberben, amikor ugyan elrepült a világbajnokságra, de a kiújult gerincsérülése miatt nem állhatott dobogóra. A 23 éves szegedi 145 kilós súlyemelő a tavalyi Eb-n összetettben 408 kilogrammot teljesített. Azt szeretné, ha most is meglenne a négy mázsa. „Az előzetes nevezések alapján tizenkilenc versenyzőre lehet számítani a súlycsoportomban, ami persze vasárnap délelőttig még változhat. Egyébként nem is érdekel, hogy hányan leszünk, nekem magamra kell figyelnem, hogy minél jobban teljesítsek.” Nagy Péter ma délelőtt nem edzett, csak délután megy át az edzőterembe, ahol megerőltető tréninget már nem végez, viszont nagyon fontos, hogy formában tartsa magát, ismerkedjen a körülményekkel. „Ilyenkor már csak apróságokat lehet javítani, kóstolgatjuk a helyszínt, a súlyokat. Szombaton is egyet edzek, és vasárnap jöhet a verseny. Azt már tudjuk, hogy fél 11-kor kezdünk” – mondta Nagy Péter, aki még hozzátette: különösebben nem izgul, a természetes versenyláz viszont jó hatással van rá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.