Közélet

Újra a szegedieké lehet a Virág? – Frissítve

Újra a szegedieké lehet a Virág? – Frissítve

2010. március 10., szerda
Újra a szegedieké lehet a Virág? – Frissítve

A KÉSZ csoport többségi tulajdonosával tárgyalt Bohács Zsolt

Nyitott a lehetőség, hogy újra a szegedieké legyen a már a város szimbólumának számító Virág cukrászda. Az önkormányzatnak néhány napja van arra, hogy éljen elővételi jogával, ugyanakkor a város jelenlegi eladósodottsága miatt azt is tudni lehet, hogy nehezen fizet ki több százmillió forintot.

Bohács Zsolt

, a Fidesz-KDNP jelöltje a szegedi munkahelyteremés problémájának kapcsán folyamatosan találkozik Szeged meghatározó vállalkozóival, így

Varga Mihállyal

, a KÉSZ csoport többségi tulajdonosával is tárgyalt. A megbeszélésen a Virág cukrászdának helyet adó ingatlan is szóba került. „A Virágban ezután is cukrászdának kell működnie, ez a szegediek érdeke is. A város igen nehezen fizetne ki most több százmillió forintot az ingatlanért, ugyanakkor nagyon fontos, hogy minden eshetőséget megvizsgáljunk, hogy hogyan tudjuk visszaadni a szegedieknek a Virág cukrászdát” – mondta el Bohács Zsolt, a Fidesz-KDNP jelöltje. A szakmai egyeztetésen Bohács Zsolt garanciát kért és kapott arra, hogy amennyiben az ingatlan Varga Mihály érdekeltségébe kerül, akkor cukrászdaként fogja üzemeltetni. „A legfontosabb cél, hogy az ingatlanban továbbra is cukrászda legyen, a megbeszélésen elhangzott tervek elegendő garanciát biztosítanak erre” – tette hozzá a képviselőjelölt.

Polgármesteri kabinet: csütörtökön konzultálnak a képviselők

Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Kabinetje „A Virág cukrászda sorsáról nem Bohács képviselőjelölt fog dönteni…” címmel közleményben reagált a Virág cukrászda ügyében a SZEGEDma.hu-n megjelent nyilatkozatra. „Az önkormányzat a múlt héten kapott tájékoztatást arról, hogy a 2000-ben értékesített Virág cukrászda tulajdonjoga, valamint a kis Virág cukrászda bérleti joga felszámolási eljárásban értékesíthető. A városnak mindkét esetben elővásárlási joga van.

Botka László

polgármester az elmúlt napokban hivatalában fogadta a felszámolásban ajánlattevő és érintett vállalkozásokat. A polgármester megerősítette, hogy Szeged városnak elemi érdeke, hogy a Klauzál téren a Virág helyén továbbra is cukrászda működjön, ezért csütörtökön konzultál a frakciók képviselőivel a lehetséges jogi lépésekről és olyan megoldást fog javasolni, ami ezt a célt biztosítja” – írja

Szabó Sándor

kabinetfőnök.

Klauzál tér - Virág cukrászda

,

Szeged

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.