Szili: Gyurcsány nevezze meg az „őszödi” árulót

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szili Katalin szerint Gyurcsány Ferenc volt kormányfőnek meg kell neveznie az őszödi beszéd kiszivárogtatóját. A volt házelnök szerint, ha valaki árulóról beszél, annak legyen elég bátorsága meg is nevezni, kire gondol. A szocialista politikus erről az egyik kereskedelmi televízió műsorában beszélt annak kapcsán, hogy Gyurcsány Ferenc az őszödi beszéd kiszivárogtatásával kapcsolatban egy fórumon kijelentette: valakik elárulták őt.

Szili Katalin a TV2 műsorában bemutatott felvétel szerint úgy fogalmazott: „ha valaki azt mondja, hogy áruló követte el, akkor legyen bátorságunk azt is kimondani, hogy ki volt az, mikor és miért tette”. A volt házelnök a közelmúltban már kezdeményezte, hogy hozzák nyilvánosságra az elhíresült őszödi beszédről szóló nemzetbiztonsági jelentést. Szili Katalin indoklása szerint a jelenleg elérhető információk nem elegendőek ahhoz, hogy az MSZP „történelmi és katasztrofális mértékű elhiteltelenedését” eredményező beszéd okozta morális válságot feldolgozza a párt. A szocialista politikus még decemberben fogalmazta meg javaslatait, amelyek között szerepel az is, hogy Mesterházy Attila tegyen jogi lépéseket annak érdekében, hogy kiderüljön, kik vettek részt az őszödi beszéd kiszivárogtatásában.

További részleteket a Magyar Nemzet honlapján olvashat.

Előző sztori

A leányanyaság

Default thumbnail
Következő sztori

Névfoduló: Arany Jánostól a Pioneer-űrszondáig

Legutóbbi hasonló cikkek