Szórakozás

Szegeden is elérhető a Modern Defendo önvédelmi rendszer

Szegeden is elérhető a Modern Defendo önvédelmi rendszer

2010. március 23., kedd
Szegeden is elérhető a Modern Defendo önvédelmi rendszer

Elkezdődött Európa leggyorsabban fejlődő önvédelmi és fitness rendszerének, a Modern Defendonak országos terjeszkedése. A főváros után hamarosan Szegeden is elérhetővé válik a William H. Wolfe nevéhez kötődő önvédelmi rendszer, melynek alapjai a II. világháborúhoz vezethetőek vissza - tájékoztat a Modern Defendo Europe sajtóközleménye.

Ha valakit megtámadnak az utcán, az a legtöbb esetben nem pofonnal, vagy rúgással kezdődik, sokkal inkább szavakkal történő megfélemlítéssel, kiabálással, fenyegetéssel, nagyfokú stressz helyzetet kialakítva az áldozatnál. Az átlagember ilyen helyzetben megmerevedik, képtelen cselekedni, földbe gyökeredzik a lába, elönti a félelem. Ha valakit inzultálnak, megtámadnak elsősorban mentálisan kell helyt állnia. Csak ezt követően lehet képes megfelelő technikai és taktikai tudással, illetve állóképességgel hatékonyan fellépni saját maga, családja, barátai védelmében. Mindehhez elméleti és gyakorlati felkészülésre, tréningre van szükség. A filmekben látható irreális önvédelmi megoldások az első valós támadásnál szertefoszlanak, már az inzultálás fázisában. A világ egyik legismertebb rendőrségi és katonai alkalmazásból átvett önvédelmi rendszere a kanadai eredetű Defendo, ami a harctéren és a járőrözések során az utcán is többször bizonyította, hogy a technikai-mentális-taktikai felkészülés együtt a nyerő kombináció. Legyen szó közelharcról, vagy a hétköznapi életben önvédelemről. Az igazán jól működő önvédelmi rendszer könnyen megtanulható, egyszerű és bárki számára elérhető. Kell hozzá kis utcai taktikai ismeret, a rosszfiúk/támadók viselkedésének, motivációinak ismerete, kis jogi tisztánlátás és állóképesség. Mindezekkel 6-12 hónap alatt éles helyzetben működő tudást kaphatunk, 2-3 év alatt pedig komoly készség szintre fejleszthető. Pozitív mellékhatásként jelentősen javul egészségi állapotunk, ami a funkcionális állóképesség javító programunknak a Defendo PT-nek köszönhető: megnő az általános energiaszintünk és állóképességünk, csökken a súlyunk, és lényegesen javul a tüdő és szívkapacitásunk. A Modern Defendo nagyon hatékony programot dolgozott ki az 5-15 év közötti gyermekek számára is KIDFENDO néven. A kicsik megtanulják az alap koordinációs képességeket, ütéseket, rúgásokat, védekezéseket, pontosan ugyanazt a programot, amit a felnőttek is. A Defendo Kanadát, az USA-t, Finnországot, Svédországot és Nagy-Britanniát követően immár Magyarországon is elérhető gyakorlati és elméleti képzéssel, több felkészült szakember iránymutatásával. Ne legyél az erőszak áldozata, tegyél ellene te is, ha van legalább heti 2x60 perc időd!

Bemutató gyermek és felnőtt Modern Defendo edzés Szegeden:

2010. 03. 27. 15:30-18:30, Forma 1 Fitnesz és Táncstúdió, Szeged, Attila utca 17-19. A bemutató edzésen a részvétel ingyenes!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.