Bulvár

Romaellenes feliratok: egy 46 éves férfi lehet az elkövető

Romaellenes feliratok: egy 46 éves férfi lehet az elkövető

2010. március 1., hétfő
Romaellenes feliratok: egy 46 éves férfi lehet az elkövető

Február 21-én a kora reggeli órákban érkezett bejelentés a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság ügyeletére, hogy ismeretlenek az éjszaka folyamán egy hódmezővásárhelyi ház falára festékszóró spray-vel feliratokat írtak. Ezt követően még számos bejelentést kapott a rendőrség, valamint a járőrök saját maguk is több azonos tartalmú feliratot észleltek a városban. A Csongrád MRFK Sajtószolgálata tájékoztatása szerint egy 46 éves helybeli férfi gyanúsítható megalapozottan a bűncselekmény elkövetésével.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitánysággal együttműködve azonnal hozzákezdett a helyszíni szemlékhez, valamint a széleskörű adatgyűjtéshez és tanúkutatáshoz. Ennek eredményeként hétfőn a rendőrség látókörébe került egy 46 éves helybeli férfi, aki a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható. A beszerzett adatok szerint a gyanúsítottnak társa is volt, elfogása érdekében a rendőrség a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség vizsgálja a bűncselekmény indítékát is. A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitánysággal együtt a lakosság megnyugtatása, valamint a hasonló jogsértések megelőzése érdekében már vasárnap megerősítette a közterületi szolgálatot a városban. Ezt a rendőrség a szükséges ideig fenntartja. Jelenleg az ügyben kiterjedt nyomozási cselekmények vannak folyamatban, így bővebb tájékoztatást a nyomozás érdekeinek jelentős sérelme nélkül nem áll módunkban adni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.