Közélet

Pert nyert a hódmezővásárhelyi önkormányzat az Egyenlő Bánásmód Hatósággal szemben

Pert nyert a hódmezővásárhelyi önkormányzat az Egyenlő Bánásmód Hatósággal szemben

2010. március 24., szerda
Pert nyert a hódmezővásárhelyi önkormányzat az Egyenlő Bánásmód Hatósággal szemben

Pert nyert a hódmezővásárhelyi önkormányzat az Egyenlő Bánásmód Hatósággal (EBH) szemben, amely egy álláspályázat kapcsán marasztalta el a várost - közölte Lázár János (Fidesz) polgármester szerdán a Legfelsőbb Bíróság döntését ismertető sajtótájékoztatón.

Az EBH azért marasztalta el az önkormányzatot, mert egy jogi előadói állásra kiírt pályázatában az szerepelt, hogy előnyben részesítik a hódmezővásárhelyieket - mondta a politikus. A pályázati kiírás miatt a Dobszerda Egyesület küldött beadványt a hatóságnak; a civil szervezet álláspontja szerint az önkormányzat megsértette az egyenlő bánásmódról szóló törvényt - idézte fel az előzményeket. Az önkormányzat az EBH határozata miatt a Fővárosi Bírósághoz fordult, amely azonban elutasította a város keresetét. Az önkormányzat ezért felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Legfelsőbb Bírósághoz, amely a közelmúltban született döntésében megállapította: megalapozatlan és jogsértő volt a hatóság határozata, s indokolatlanul marasztalták el a várost – mondta a polgármester.

Lázár János

szerint precedensértékű döntés született arról, miképp tudják segíteni az önkormányzatok a helyben élőket. Egy város önkormányzatának arra nincs lehetősége, hogy a pályáztatás során kizárólagos szempontként kezelje a helyben lakást, azonban előnyben részesítheti polgárait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.