Vélemény

Összefogva a civilekkel

Összefogva a civilekkel

2010. március 24., szerda
Összefogva a civilekkel

Mi vihetné jobban előbbre Magyarország ügyét, mint a politika és a társadalom legjobb kezdeményezéseit egybegyűjtő civil szervezetek összefogása? A civil szféra ugyanis tudja azt, amit a politikusok nem mindig: mit tartanak igazán fontosnak a privát életükben az emberek, valamint, hogy milyen értékek mentén hajlandóak segíteni a bajban? A politikusoknak ugyanakkor meg vannak az eszközeik ahhoz, hogy a civil társadalom által felvetett problémákat megoldják.

A magam részéről már korábban szövetségre léptem a civil élet fontos szereplőivel, hiszen néhány hete Bakai Csaba javára visszaléptem a Csongrád Megyei Labdarúgó Szövetség elnöki posztjáért folyó versengéstől. A civil szférával persze nem úgy tárgyalunk, mint a politikai porond szereplőivel. A véleményük, támogatásuk épp olyan fontos, ha hímző szakkört szerveznek, vagy ha sportegyesületet működtetnek. A civil szervezetek tevékenysége megrajzolja ugyanis a társadalom teljes szerkezetét, tevékenységükkel olyan feladatokat látnak el, melyekre az országos költségvetésből már nem jut elegendő pénz. A mi támogatásunk tehát nem teljesen önzetlen, hiszen szervezeteik úgymond, állami feladatokat is ellátnak. Ugyanakkor az az érték, amit a műhelyeikben teremtenek, mindannyiunk sajátja, színesíti kulturális-, sport-, és közéletünk minden dimenzióját. Épp ezért továbbra is számítok a civil szervezetek támogatására a választásokon és azt követően is. A nehézségeket sokkal könnyebb lesz együtt legyőznünk, mint egymás ellenében. Hiszem, ha a politika megmutatja a másik, szebb arcát is az embereknek, azok nem fognak habozni, hogy segítő jobbjukat nyújtsák nekünk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.