Vélemény

Nekünk Bohács kell

Nekünk Bohács kell

2010. március 9., kedd
Nekünk Bohács kell

„Ha van Isten, meg ne sajnáljon engem: / Én magyarnak születtem. / Szent galambja nehogy zöld ágat hozzon, / Üssön csak, ostorozzon.”

Nemzeti karakter. Sírva vigadva eladom a kocsimat meg a lovamat. A Gallup WorldPoll keretében – reprezentatív mintán (ez a szófordulat hitelesít mindent) – 120 ország polgárainak tette föl a kérdést, hogy öt év múlva milyen lesz az életük. Éppen csak lemaradtunk a dobogóról. Hátulról.

Haiti, Burundi és Pakisztán lakosai setétebben, pontosabban reménytelenebbnek látják a jövőjüket mint mi. Togót nagy versenyben sikerült magunk mögé utasítani. Hozzáteszem, azóta változott a sorrend, valószínű érmesek lettünk, hiszen Haiti gyakorlatilag elpusztult (és az újrakezdés reményt ad) nálunk meg még mindig közpénzből tömi azt az ordenáré pofáját a Hagyó... Apropó újrakezdés. Kevesen tudják (én is csak hallomásból), hogy Haiti x uncia arannyal járult hozzá Szeged újjáépítéséhez! Magyarország lakosai másfél milliót tudtak kiizzadni most Haitinak. No nem unciában. Forintban. Pedig a lakossági nyilvántartásban olyan nevek szerepelnek, mint… és ide beírható az összes léhűtő tetű neve, aki meggazdagodott azon, hogy ide vezetett bennünket! Visszakanyarodva. Önök, hogy látják a jövőjüket! Mondjuk öt hét múlva vasárnap este visszük-e önfeledten, vállra véve jelöltünket át a városon, vagy savanyú képpel nézzük a képernyő sárga óceánjában azt a körzetnyi vörös pontocskát, ami egy nagy buta és öntelt hólyagot takar! Tessék választani!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.