Rúzs

Mondd meg az IQ-d, megmondom hűséges vagy-e?

Mondd meg az IQ-d, megmondom hűséges vagy-e?

2010. március 4., csütörtök
Mondd meg az IQ-d, megmondom hűséges vagy-e?

Avagy az intelligens férfiak hűségesebbek

A kutatást Satoshi Kanazawa végezte, aki a London School of Economics and Political Science professzora. Ennek során két nagy amerikai felmérés eredményeit értékelték ki, amelyben sok ezer tizenéves és felnőtt viselkedési szokásait, berögződéseit és IQ-ját figyelték meg, majd jegyezték le.

Kanazawa

professzor szerint: "az empirikus analízis kimutatta, hogy az intelligensebb férfiak nagyobb valószínűséggel értékelik a monogámiát és a szexuális kizárólagosságot, mint a kevésbé intelligens férfiak". A nőknél nem mutatható ki ilyen kapcsolat az intelligencia és a hűség között, ami a férfiaknál viszont igen. Feltevéseinek Kanazawa evolúciós okot tulajdonított, és mutatott ki. Eredetileg az evolúció csapodárságra determinálta az erősebbik nemet: génjeiket minél több nőben igyekeztek továbbörökíteni, mivel érdekük fűződött hozzá. Ma már ez nem aktuális, helyette „evolúciós újdonság” jött létre. Ezt természetesen az intelligens férfiak jobban kezelik, képesek túllépni örökölt pszichológiai gátjaikon. Az eredmények a Social Psychology Quarterly szakfolyóirat márciusi számában láttak napvilágot.

Forrás:

http://www.harmonet.hu/kutyu-es-tudomany/53675-az-intelligens-ferfiak-husegesebbek.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.