Sport

Felbolydult fociélet a megyénkben + HANG, FOTÓK

Felbolydult fociélet a megyénkben + HANG, FOTÓK

2010. március 31., szerda
Felbolydult fociélet a megyénkben + HANG, FOTÓK
A labdarúgás széles körű népszerűsítéséhez egy komoly szakmai kezdeményezés is kapcsolódik már 2009 óta, mely most március 31-én egy roadshow keretében városunkba érkezett. A FIFA és a Magyar Gyermeklabdarúgó-szövetség (MGYLSZ) közös szervezésében és a Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség (CSLSZ) támogatásával mutatkozott be a FIFA-MGYLSZ Fesztivál. A FIFA még 2008-ban döntött egy széles körű programról, amely célul tűzte ki, hogy világ legnépszerűbb, a nemzeteket összekötő csapatjátékának szeretetét, üzenetét még több fiatalhoz eljuttassa, s elérje, hogy a következő évtizedben 1 milliárd igazolt labdarúgó legyen a világon. A FIFA grassroots programjához az elsők között csatlakozott hazánk. E program legfontosabb eleme, hogy a felnőtt szakembereknek előadások, gyakorlati bemutatók segítségével új, mélyebb ismerteket adjanak át a gyermeklabdarúgásról.

Kistelekre jön az NB II-es válogatott

Most Szegedre érkezett a programot bemutató stáb, és a CSLSZ központjának előadójában először filmvetítéssel, majd elméleti oktatás keretében tartottak öt témában előadást. Délután pedig az Etelka sori stadionban gyakorlati képzésen vettek részt a megye megjelent utánpótlásedzői, szakemberei. A CSLSZ elnöke, Bakai Csaba a délelőtt folyamán egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a sportág további népszerűsítése érdekében jövő hét kedden, április 6-án Kistelekre érkezik az NB II-es ligaválogatott. A Mátyus János szakmai irányítása alatt szereplő gárda (melyben a megyéből a Makói FC játékosa, Szamosszegi Gábor is játszik) két napra jön megyénkbe. „Olyan kisebb városokban szeretnénk sportágunkat népszerűsítő rendezvényeket szervezni, ahol komoly fociélet folyik, így esett most a választás Kistelekre, melynek polgármestere, Nagy Sándor erkölcsi és anyagi támogatást is nyújt” – tette hozzá Bakai. A 17 fős kerethez két napra csatlakozhat a helyiek kiváló tehetsége, Bitó Róbert is. A válogatott szerdán egy edzésen vesz részt, majd a termálfürdőben pihen, az estét pedig az Aqua Hotel Kistelekben tölti. Másnap délelőtt az U23-as megyei válogatott csapata elkíséri az NB II-es válogatottat az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba, később egy közös ebéden vesznek részt, délután 16 órakor pedig összemérik tudásukat a város pályáján. Az U23-as gárda még alakulóban van, eddig a Makó, a Sándorfalva, Tisza Volán SC Szeged, a Csongrád és a Kistelek csapataiból jelöltek ki játékosokat; a végleges, 20-22 fős keretet Kolozsvári János és Tóth Ákos szakemberek alakítják és irányítják majd.
Hallgassa meg Bakai Csaba CSLSZ-elnökkel készített hanganyagunkat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.