Szórakozás

Március 15-re készülve: a megyei önkormányzat programja

Március 15-re készülve: a megyei önkormányzat programja

2010. március 3., szerda
Március 15-re készülve: a megyei önkormányzat programja

Csongrád Megye Önkormányzata és a Rendezvényház Kft. az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ünnepe alkalmából a hagyománynak megfelelően megemlékezéseket tart.

Március 14-én 17 órától a Megyeházán a Nemzeti Est a Reformkor jegyében címet viselő hagyományteremtő rendezvényen adja át a Csongrád Megye Díszpolgára és a Csongrád megye sajtódíja címet. A díszpolgári cím kitüntetettje:

Kiss-Rigó László

, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke. A sajtódíj kitüntetettje 2010-ben a Rádió 88 szerkesztősége. Az est díszvendége:

Mádl Dalma

, a Nemzeti Együvé Tartozás Alapítvány elnöke. Köszöntőt mond

Magyar Anna

, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, közreműködik

Pitti Katalin

Liszt-díjas operaénekes, a Szegedi Nemzeti Színház tánckara,

Sövény Tibor

előadóművész,

Cseh Antal

operaénekes, valamint

Hudák Józsefné

szövő népi iparművész reformkori ruháinak divatbemutatójával. Március 15-én a Móra Ferenc Múzeum előtti téren tartanak ünnepi megemlékezést és családi délelőttöt. 9.30-tól „Legyél te is kishuszár!” címmel gyermekprogramokat rendeznek kicsiknek: lovaglás, szablyavívás, sárkányölés huszárruhában. 10.30-kor „Sorsforduló” címmel megemlékezést tartanak a nemzeti ünnep alkalmából, melyen

Rékasi Károly

színművész és a Bíborka táncegyüttes Marosfelfaluról közreműködik. Köszöntőt mond Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke. Ünnepi beszédet mond

Koltay Gábor

filmrendező. Klauzál Gábor múzeum melletti szobornál

Bohács Zsolt

, ötszörös kenuvilágbajnok, a Csongrád Megyei Önkormányzat Sportnagykövete mond beszédet, majd koszorúzásra is sor kerül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.