Közélet

Mágoriné: mezőgazdaság-ellenes a jelenlegi kormányzat

Mágoriné: mezőgazdaság-ellenes a jelenlegi kormányzat

2010. március 1., hétfő
Mágoriné: mezőgazdaság-ellenes a jelenlegi kormányzat
Több mint ötezer kopogtatócédulát gyűjtött eddig Makóról és a környező településekről Mágori Józsefné. Csongrád megye 7-es számú egyéni választókerületének Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltje vasárnap Királyhegyesen és Pitvaroson találkozott a választópolgárokkal. Mint portálunknak elmondta, a választókerülethez tartozó összes települést végigjárja, hogy az ott élők problémáiról még többet megtudjon.

„Kevés ennyire talpraesett, kevés ennyire szókimondó, kevés ennyire az övéivel, családjával, munkatársaival, az őbenne bízó választópolgárokkal törődő embert ismerek, mint

Mágori Józsefné

” – jelentette ki

Deutsch Tamás

EP-képviselő a választási fórumon. Méltatta a jelölt közéleti tapasztalatát, hiszen Mágoriné immár két ciklus óta a makói képviselőtestület fideszes tagja. Az országnak ezen része mindig híres volt szókimondásáról Deutsch szerint, itt sosem kellett a szomszédba menni egy kis magyaros virtusért. „Ha önök azt szeretnék, hogy egy erre a vidékre jellemző habitusú ember képviselje önöket a parlamentben, keresve sem találnának erre alkalmasabb jelöltet, mint Mágori Józsefné” – tette hozzá. Hangsúlyozta azt is, hogy amennyiben bizalmat szavaznak Mágorinénak, akkor nem azt lehet majd elmondani, hogy van a Fidesz-KDNP-nek egy parlamenti képviselője, hanem azt, hogy Makón és a környező településen élőknek van képviselője a parlamentben. A tizenegy utcából álló Királyhegyesen rendezett fórumon lakossági kérdésre válaszolva az EP-képviselő elmondta, hogy ma egy tudatos kistelepülés-ellenes szándék figyelhető meg hazánkban. Deutsch Tamás fontosnak tartja, hogy aki nem akar elköltözni faluról, az ne is tegye meg, hiszen nem elmenni kell az embernek szülőhelyéről, hanem a gondokat orvosolni. A Makó térségi településeken élők többsége mezőgazdasági termelésből tartja el magát és családját, így több kérdés is a gazdák helyzetét érintette. Mágori Józsefné a SZEGEDma.hu-nak elmondta, hogy az elmúlt időszak nagyon megnyomorította az itt lakókat. Példaként említette, hogy a rendszerváltás időszakához képest Makó környékén 10%-ra esett vissza a kertészeti termelés, hiszen az emberek már nem tudnak megélni belőle. Egy királyhegyesi lakos felvetette, hogy korántsem annyi a hús felvásárlási ára, mint amit hangoztatnak, hanem annál jóval kevesebb, egyszerűen nem éri meg jószágot tartani. Ezzel kapcsolatban Deutsch Tamás elmondta, hogy akik ezeket a számokat kifelé kommunikálják, pontosan tudják, mennyiért lehet eladni a húst, „tudatosan hazudnak”. Mágoriné elmondta, nagyon sújtja a gazdákat az is, hogy amint eljön a tavaszi mezőgazdasági munkák ideje, egyből emelkedik az üzemanyagár és erősödik a forint. Ezzel szemben, amikor a terményt adják el, akkor általában gyenge a forint, újbóli erősödése akkor jelentkezik, amikor az őszi földmunkákat kezdik a termelők. „A parasztokat minden évben lekaszálják” – fogalmazott a fideszes jelölt, aki elmondta, hogy ez a mintegy 10%-os euróárfolyam-mozgás minden évben elviszi a hasznot, és ezt nem tudja senki kompenzálni. Éppen ezért a jelenlegi kormány egyik legnagyobb bűnének azt tartja, hogy nincs bevezetve hazánkban az uniós fizetőeszköz. „Minden arról szólt itt az elmúlt 8 esztendőben, hogy a paraszt unja meg, hogy nehéz körülmények között dolgozik, és adja el a földjét” – tette hozzá. Mágori Józsefné a következő időszakban végigjárja Csongrád megye 7-es választókerületének összes települését, hogy bemutassa programját a lakosoknak. Mint elmondta, nagyon büszke arra a csapatra is, akik munkáját segítik, nélkülük nem tudott volna ennyi kopogtatócédulát gyűjteni eddig.

Hallgassa meg a Mágori Józsefnével készített hanganyagunkat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.