Bulvár

Letartóztatták a korábbi élettársára támadó hódmezővásárhelyi férfit

Letartóztatták a korábbi élettársára támadó hódmezővásárhelyi férfit

2010. március 19., péntek
Letartóztatták a korábbi élettársára támadó hódmezővásárhelyi férfit

A Szegedi Városi Bíróság egy hónapra elrendelte annak a hódmezővásárhelyi férfinak az előzetes letartóztatását, aki kedden délután az utcán megpróbálta lelőni korábbi élettársát – tájékoztatta Cseh Attila bírósági szóvivő pénteken az MTI-t.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított a 40 éves nő hódmezővásárhelyi lakásánál várakozott volt élettársára. Amikor a nő a házhoz ért, rátámadt és engedély nélkül tartott lőfegyverével kétszer is megkísérelt rálőni, de a fegyver nem sült el. A sikertelen lövések után a gyanúsított a sértettet a földre lökte és fojtogatni kezdte. A nő bántalmazásának a segítségére siető lakók vetettek véget. Ezt követően a férfi elszaladt, ám a rendőrök rövid időn belül elfogták. A korábban személy elleni erőszakos bűncselekmény miatt már büntetett 41 éves férfi ellen emberölés bűntettének kísérlete és lőfegyverrel való visszaélés bűntette miatt indult eljárás. A Csongrád Megyei Bíróság elnökhelyettese közölte, a férfi előzetes letartóztatását azért rendelték el, mert tartani lehet a gyanúsított szökésétől, vagy elrejtőzésétől. Mivel a férfival szemben már nyomozás folyik a sértett sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt is, így feltételezhető, hogy szabadlábra kerülése esetén a nővel szemben újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne le.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.