Közélet

Lázár: törvénysértő volt az izraeli gépek berepülése

Lázár: törvénysértő volt az izraeli gépek berepülése

2010. március 23., kedd
Lázár: törvénysértő volt az izraeli gépek berepülése

Nem rendelkeztek a magyar titkosszolgálatok hozzájárulásával, így törvénysértő volt az izraeli gépek magyarországi berepülése. A törvényeket megszegve kerültek Magyarországra, és hajtottak végre a mai napig ismeretlen berepülést – jelentette ki Lázár János, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke a testület mai ülése után.

Az ellenzéki politikus szerint ez a súlyos törvényszegés is azt mutatja, hogy a kormány nem képes az ország biztonságát garantálni. A Fidesz arra kéri a kormányfőt, hogy minél előbb hívja össze a nemzetbiztonsági kabinetet és vizsgálja felül a légtér igénybevételének katonai gépekre vonatkozó szabályozását. Továbbá

Bajnai Gordon

azonnali hatállyal mentse fel a Nemzeti Közlekedési Hatóság teljes vezetését, mérlegelje a közlekedési miniszter felmentését és a honvédelmi miniszter felelősségét.

Lázár János

hozzátette: a Fidesz felszólítja a kormányt, hogy azonnal hozza nyilvánosságra, mi volt a Magyarországra berepülő izraeli gépek célja. Erről ugyanis a honvédelmi bizottság rendkívüli ülésén semmilyen információ sem hangzott el. A Magyar Nemzet csütörtökön számolt be arról, hogy az izraeli légi- és űrerők két gépe szerdán Vecsés irányából kétszer is megközelítette a Ferihegyi repülőtér leszállópályáját, majd leszállás nélkül távozott.

További részleteket Fidesz honlapján olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.