Sport

Labdarúgás: váratlan SZVSE-zakó hazai pályán

Labdarúgás: váratlan SZVSE-zakó hazai pályán

2010. március 22., hétfő
Labdarúgás: váratlan SZVSE-zakó hazai pályán
Kikapott a SZVSE-Gyálarét a lelkes Nagymágocstól a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban. A vasutasok ugyan még vezettek, de a vendégek fordítani tudtak. A középmezőnyhöz tartozó Nagymágocs SE-t látta vendégül a negyedik SZVSE-Gyálarét vasárnap. A hazaiak abban a tudatban vették föl a harcot, hogy a Sándorfalva megtorpanása, illetve a párhuzamosan zajló Kistelek – Csongrád rangadó lehetőséget teremt számukra a közvetlen élmezőnyhöz történő felzárkózásra, amennyiben begyűjtik a három pontot. Bacsáék azonban ezúttal sajnos nem tudtak élni az eséllyel, a vendégek felborították a papírformát. Az igazsághoz tartozik, hogy a SZVSE-t sérülések és betegségek is sújtják (Hegyesi Zsolt és Mangó Ferenc öt sárga lap miatt hiányzott, utóbbi sérüléssel is bajlódik, Lajkó Ádám Csongrádon szenvedett agyrázkódást, de István András, Virág István és Dürgő Péter sem százszázalékos), ráadásul, ahogy arról már többször is beszámoltunk, a felkészülés sem volt ideális, hiszen nemrégen tudták csak a tornatermet szabadtérre, műfűre cserélni a fiúk. Mindezek ellenére a bajnokság góllövőlistáját vezető Völgyi Roland találatával sikerült vezetést szereznie a hazai alakulatnak. A csatár a 18. percben egyéni akcióból volt eredményes, beforgatta emberét, majd a rövid fölsőbe vágta a labdát. Ezzel már a huszonkettedik találatát jegyezte ebben a pontvadászatban! A Nagymágocs gárdáját azonban nem törte meg, hogy hátrányba került, a SZVSE pedig nem tudta kihasználni a lélektani előnyt. A 40. percben sikerült egyenlíteniük a vendégeknek: Rabi feleslegesen szabálytalankodott tizenhatosa előterében, a szabadrúgásból Markovics István büntetett. Fordulás után nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak a vasutasok, ám játékuk továbbra sem volt gördülékeny, meggyőző. A látogatók kontrái bizony jóval több veszélyt rejtettek magukban. Egy ilyen, formás ellenakció végén a 65. percben Kovács Ferenc megszerezte a vezetést, illetve mint később kiderült, a győzelmet is jelentő gólt a Nagymágocsnak. A vendégek a hátralévő időben hatalmas akarattal őrizték az előnyt. A SZVSE-Gyálarét 35 ponttal továbbra is őrzi negyedik helyét a tabellán a Csongrád (44), Sándorfalva (40) és a Kistelek (38) mögött. A Mórahalom viszont pontszámban beérte Hegyesiéket. A következő fordulóban március 28-én (vasárnap) 16 órakor ráadásul rangadó vár a vasutasokra: a Kistelek látogat Gyálarétre. Adott a feladat: visszavágni az őszi 5-1-es vereségért! Ehhez azonban jelentős formajavulásra lesz szüksége Kozma Zoltán és Papp Róbert együttesének.

A labdarúgó megyei I. osztály 18. fordulójában

SZVSE-Gyálarét – Nagymágocs SE 1-2 (1-1). Gyálarét, vezette: Kiss A. SZVSE-Gyálarét: Udvari – Szigeti, Hegyesi Á., Rabi, Földeák (Virág 55') – Simon, Kenderesi (Szőri 80'), Bacsa, Dürgő, Ágoston – Völgyi R. Edzők: Kozma Zoltán, Papp Róbert. Nagymágocs: Soós – Sándor, Borbás, Nagy R., Takács, Kovács F., Makai, Fejes, Markovics I., Szepesi (Sebők 82'), Markovics N. Edző: Libor Zoltán. Gólszerzők: Völgyi R. (18'), illetve Markovics I. (40'), Kovács F. (65'). Sahin-Tóth Dezső (szakmai vezető, SZVSE-Gyálarét): „A csapatunk sajnos nem tudott meggyőző teljesítményt nyújtani ezen a találkozón a roppant lelkesen futballozó nagymágocsiak ellen. Továbbra is gondokkal küzdünk, messze nem teljes a keret. Akik pályára léptek, becsülettel mentek előre, de ezúttal nem úgy jöttek össze nekik a dolgok, ahogy szerettük volna.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.