Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: behúzta a Szőreg a HFC II. elleni rangadót + HANG + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Váczi és Gyenes találataival visszavágott az őszi vereségért a Szőreg a HFC II.-nek a labdarúgó megyei II. osztályban. A Tisza-Maros csoport rangadója élőben követhették portálunkon.

A labdarúgó megyei II. osztály Tisza-Maros csoport 17. fordulójában:

Szőregi RSE – HFC II.-Bercsényi 2-0 (1-0). Szőreg, 100 néző, vezette: Tóth Gábor.
Szőregi RSE: Varga G. – Csikós, Jankó, Varga Z., Németh, Gyenes, Kucsera (Papp), Sajtos (Kéri), Drágity (Tóth Tibor), Váczi, Néma (Móra). Edző: Tóth Tamás.
HFC II.-Bercsényi: Gábor – Jesenszki, Bokor, Szentirmai, Makó, Juhász, Soós, Sós (Török), Bognár (Konc), Papp, Nuszpán. Edző: Apró Attila.
Gólszerző: Váczi B. (33′), Gyenes J. (90′).

Hallgassa meg az Apró Attilával, a HFC edzőjével készített hanganyagunkat!

Hallgassa meg Tóth Tamással, a Szőreg edzőjével készített hanganyagunkat!

90+1. perc: Megérdemelten győzött a feljutásra törő Szőreg az egyébként nem túl magas színvonalú összecsapáson. A hazaiak többet tettek a sikerért, jobbak voltak ellenfelüknél.
90. perc: GÓÓÓL! Itt a slusszpoén, bebiztosította győzelmét a Szőreg. A találkozó végén még megpróbálkozott a támadással a Vásárhely, de kontrázni tudott a hazai alakulat: Tóth Tibor passzával Gyenes János indult el a vendégek térfelén, kicselezett három embert, majd Gábor kapus mellett a jobb alsóba gurított; 2-0!
85. perc: Kiegyenlített mezőnyjátékkal telnek a percek. Vácziék láthatóan most már az előnyük megtartására törekednek, a vendégekben pedig – úgy tűnik – nincs elég erő ahhoz, hogy feltörjék a reteszt.
79. perc: Nem sok híján megbosszulta magát a szőregi hiba. A vásárhelyi Soós remekül végzett el egy szabadrúgást a tizenhatos bal sarkáról, a labda a felső lécen csattant.
77. perc: Meccslabdát rontottak a hazaiak. Ismét Gyenes előtt adódott lehetőség, ajtó-ablak helyzetben, teljesen egyedül lépett ki, 14 méterről lövésre szánta el magát, de labdája elsuhant a bal kapufa mellett.
73. perc: Miközben a vendégek nagy erőket mozgósítanak az egyenlítés érdekében, hátul kissé fellazultak, s majdnem büntetett is a Szőreg. Váczi Béla lépett ki egyedül, mintegy 11 méterről lőtt, Gábor kapus spárgázva védett.
70. perc: Egyre inkább átveszi az irányítást a Vásárhely.
62-63. perc: Nagy helyzetet hagytak ki a hazaiak! A két csereember akciózott: Papp József jobb oldali beadását Móra Tibor négy méterről tehette kapura, ám Gábor kapus bravúrral védett. Nem sokkal később Gyenes János lövését is hárítania kellett, de ezúttal is a helyén volt. Igaz, megkönnyítette dolgát, hogy a tizenhatoson belülre betörő szőregi futballista lökete a kapu közepébe tartott.
56. perc: Továbbra is a pályaválasztó akarata érvényesül, Drágityék érezhetően szeretnék eldönteni a mérkőzést, azaz a második gólért hajtanak. Az utolsó passzokba azonban most hiba csúszik, a beadások pontatlanok, így a vásárhelyi háló egyelőre érintetlen még a második félidőben.
49. perc: A Szőreg lépett föl támadólag, jobbról végezhettek el sarokrúgást, ügyetlenül ért hozzá az egyik védő, de a labda elpörgött kapuja mellett. Az újabb szöglet is jobbról érkezett, de ezt a szél már a kapu mögé nyomta.
46. perc: Útnak indult a labda a második félidőben.

45. perc: Véget ért az első félidő, melyet követően a hazaiak kerültek közelebb céljuk megvalósításához. Nem szabad azonban leírni a Vásárhely gárdáját sem, hiszen emlékezzünk, ősszel 0-1-ről, majd 1-2-ről fordítva tudták megverni a Szőreget.
41. perc: A bekapott gólt követően a Vásárhely igyekszik átvenni a kezdeményezést, de a szőregiek nem nagyon hagyják ezt, sőt, ők a veszélyesebbek továbbra is. Az előbb is egy szabadrúgás kanyarodott be a HFC II. kapuja elé, Csikós közvetlen közelről tudott fejelni, ám a kísérletében nem volt elég erő, így Gábor kapus könnyedén hárított.
33. perc: GÓÓÓL! Vezet a Szőreg! A vásárhelyi térfél közepéről, a jobb oldalról végeztek el szabadrúgást a hazaiak. A labdát a tizenhatoson belülre ívelték, ahol Váczi Béla vette mellre, majd miután lepattant, édesapjára emlékeztető tanári mozdulattal lőtt a kimozduló kapus mellett a bal alsóba; 1-0!
30. perc: Az utóbbi percekben kissé alábbhagyott a lendület, mintha a csapatok erőt gyűjtenének a játékrész hajrájára. Ettől függetlenül mind a Szőreg, mind a Vásárhely játékában benne van a gól. Kérdés, ki tudja bevinni az első találatot, s hogy reagál majd erre az ellenfél…
22. perc: Élvezetes, rangadóhoz méltó, nyílt sisakos a játék, mindkét alakulat győzelemre tör. Ezúttal a Szőreg veszélyeztetett. Drágity Dusán húzta meg a bal szárnyon, lerázta emberét, betört a büntetőterületen belülre, de nem tudott elgurítani Gábor mellett, ezt a csatát is a kapus nyerte. Nincs gól, de nem unatkozunk!
18. perc: Nuszpán Norbert 18 méteres, lapos lövését ujjheggyel érte el a nagyot nyújtózkodó Varga, sikerült mellétolnia a lasztit.
16. perc: Feltámadtak a vásárhelyiek is, jelezték, nem szeretnék, ha statisztaszerepre kárhoztatná őket a Rákóczi. Szép, formás támadásokat vezetnek a vendégek, s már a kaput is veszélyeztették. Történt, hogy az imént egy szögletet kiütött a szőregi kapus, Sós Bence a tizenhatos előterében lekezelte a játékszert, rádőlt, s rá is zúdította, ám Varga Gábor eszén nem tudott túljárni, a hazai portás védte a löketet.
7. perc: Az első percekben a HFC lépett föl kezdeményezően, de a bajnoki címre törő hazaiak hamar átvették az irányítást, s két-három veszélyes akcióval jelezték, itthon szeretnék tartani a három pontot. Váczi Béla kissé jobbra kisodródva lőtt mintegy 20 méterről, Gábor Zoltán kapusnak minden tudására szüksége volt, hogy szögletre bokszolja a bőrgolyót.
1. perc: A vendégek kezdték az összecsapást. Szép az idő Szőregen, szerencsére a tegnapi napon a csapatok életét megkeserítő esőzés már a múlté. Erős szél fúj viszont, ami befolyásolhatja a játékot.

Rendkívül nagy a tülekedés a Tisza-Maros csoport élmezőnyében, a forduló előtt a 30 pontos Algyő II.-t és Ujszegedi TC-t 29 ponttal követte a Szőregi RSE, a HFC II.-Bercsényi és a Székkutas. Ezért is döntöttünk úgy, ezúttal Szőregre látogatunk, hogy az ottani rangadót közvetítsük a CSLSZ-szel együttműködve.

A szombati eredmények jól alakultak a két gárda szempontjából, hiszen az éllovas Algyő 7-0-ra kapott ki a Makó II.-től, míg a Székkutas Fábiánsebestyénben maradt alul.

Remek kis derbire van kilátás, ezt már csak az őszi összecsapásuk alapján kijelenthetjük. Akkor a vásárhelyiek hazai környezetben 3-2-re tudták legyőzni a szőregieket. Fordulatokban nem volt hiány, hiszen Csikós József góljával a 10. percben a Szőreg jutott előnyhöz, ám Sós Bence révén a HFC II. még a szünet előtti percekben egalizált. A 79. minutumban újra a vendégek szereztek vezetést, de Papp Ádám találata sem volt elég a győzelemhez. A vendéglátók huszáros hajrával fordítani tudtak, a 88. percben Bokor Csanád, a 90.-ben Orovecz Renátó köszönt be, így a Vásárhely végül otthon tartotta a három pontot. A Szőreg most visszavágásra készül!

Sport

Magabiztos győzelmet aratott a Szeged-Csanád GA

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Joao Janeiro együttese 3-0-ra nyert a Budaörs ellen.

Tovább olvasom

Sport

Ráijesztett a Budakalász a MOL-Pick Szegedre

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A félidőben három góllal vezettek Forgács Gyula tanítványai.

Tovább olvasom

Sport

Sporthétfő: bravúros győzelemmel kezdett a Pick a BL-ben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Egy helyen a hétvége legfontosabb szegedi sporteredményei.

Tovább olvasom

Aktuál