Sport

Labdarúgás: hősies Volán-pontmentés kilenc emberrel

Labdarúgás: hősies Volán-pontmentés kilenc emberrel

2010. március 20., szombat
Labdarúgás: hősies Volán-pontmentés kilenc emberrel

Hamar hátrányba került a Szeged az orosházi rangadón, majd két játékosát is kiállították, mégis sikerült kiharcolnia a döntetlent. A kék-fekete szív mindent legyőzött! Az Orosháza FC és a Tisza Volán SC Szeged mérkőzését 15.30-tól élőben követhették a SZEGEDma.hu-n.

A labdarúgó NB III Alföld csoport 16. fordulójában:

Orosháza FC - Tisza Volán SC Szeged 1-1 (1-0).

Orosháza, vezette: Tóth Pál.

Orosháza FC:

Molnár – Szűcs, Futaki, Balogh (Gácsi 72'), Szabó N. – Retek, Pardi (Juhász 67'), Kerepeczki, Buza – Baranyai, Pálinkó (Lupsa 67'). Vezetőedző: Kvasznovszky József.

Tisza Volán SC Szeged:

Czirják – Búzási, Boldizsár, Vida, Grünwald (Mészáros 73') – Frank (Pénzváltó 42'), Vágó – Vastag R.,, Huszárik, Végh (Pálfi 84') – Beretka. Vezetőedző: Buchholcz Gábor.

Gólszerző:

Baranyai (8'), illetve Végh (11-esből, 65').

Kiállítva:

Baranyai (86'), illetve Vida (41'), Vágó (67'). Buchholcz Gábor:

" Örülök a pontszerzésnek, dicséret illeti a csapatot a hősies helytállásért. Az első kiállítást követően igazán összekovácsolódott az alakulat, egymásért is küzdöttek a fiúk. Ha Vásárhelyen, illetve itt az első perctől kezdve olyan elánnal harcoltunk volna, mint a második félidőben tettük, még sokkal több pontunk is lehetne a tabellán. De mindenképpen ebből az akaratból kell erőt merítenünk, s akkor a következőkben jöhetnek majd a győzelmek is. Kiemelném Czirják Tamás és Boldizsár Bálint teljesítményét, ők ketten kimagaslót nyújtottak. Kapusunk remekül semlegesítette a beíveléseket, s állta a sarat, pedig rengeteget faragták az orosháziak. Bálint pedig előbb eltüntette Pálinkót, majd Vida piros lapja után védelmünk oszlopa lett. Annyit szeretnék még elmondani, az őszi Dabas-meccs után nem hittem, hogy létezhet még rosszabb bíráskodás, de ami itt történt, még azt is alulmúlta. A játékvezető indokolatlanul osztotta a sárga és a piros lapokat, máskor meg elfelejtett a zsebébe nyúlni, mikor kiállítást érő szabálytalanság történt."

Halkó Pál

, a Tisza Volán SC labdarúgó-szakosztályának vezetője

Czirják Tamást

választotta a meccs emberének, ő kapja tehát a megérdemelt jutalmat.

Élő közvetítésünket itt olvashatja el újra:

90+3. perc:

Beretka Péter előtt adódott még lehetőség a lefújás előtti pillanatban, de beérték és szerelni tudták őt az orosházi hátvédek. Hősies küzdelemben mentett pontot a csoport listavezetője, az Orosháza otthonában a Volán úgy, hogy tíz emberrel tudott egyenlíteni, majd húsz percig két ember hátrányban védte a döntetlent. Rendkívül értékes így ez az egy pont, csak gratuláció illeti a társaságot!

86. perc: PIROS LAP!

Baranyai Béla lest reklamált, Tóth bíró második sárgával állította ki az orosházi gólszerzőt. Tíz fővel a hazaiak, kilenccel a Szeged...

84. perc:

Czirják munkában, folyamatosan munkában, de eddig állja a sarat, rendre nagyszerűen mozdul ki a beívelt labdákra. Az orosházi csatárok keményen támadják, kétszer maradt lenn az elmúlt percekben. Utolsó cserelehetőségünket is kihasználtuk, Végh helyett Pálfi Árpád állt be, Czirják Tamás vette át tőle a kapitányi karszalagot.

78. perc:

Jól tartja magát a Buchholcz-legénység, az éllovas az elmúlt percekben csak átlövésekkel tudott veszélyeztetni. A védekezésen kívül viszont másra nem nagyon marad erő, ellencsapásaink egyre szórványosabbak. Egy érdekes és tanulságos jelenetet is fel kellett jegyeznünk: a csereként beállt Lupsa elütötte Czirják kapust, ám ezért csak sárgát kapott – a másik oldalon az ilyen fault pirosat ért...

72. perc:

Szinte felbillen a pálya, a szegediek hősiesen küzdenek. Hatalmas mezőnyfölényben az Orosháza, de ha eladják a labdát, igyekszünk azért megjátszani a gyors Véghet és Beretkát. Mindkét gárda cserélget.

67. perc: PIROS LAP!

Ilyen nincs. Tóth sporttárs nagyon nincs velünk, Vágó Leventét második sárga lappal zavarta zuhanyozni a derék sportember...

65. perc: GÓÓÓÓÓL!!!

Tíz emberrel is sikerült az egyenlítés. Végh Ariel tört be jobbról a tizenhatoson belülre, ahol csak szabálytalanul tudták őt megállítani. A megítélt büntetőt maga a sértett végezte el, s bár Molnár kapus érezte az irányt, nem volt esélye a jobb alsóba vágódó, pontos, erős lövéssel szemben.

56-57. perc:

Gyors egymásutánjában kétszer is megszerezhette volna második gólját az Orosháza, de egyelőre megúszta a Volán. Előbb sakk-matt helyzetben Buza 14 méterről a bal kapufát találta el, majd nem sokkal később egy beadást követően Baranyai maradt teljesen egyedül az ötösön, de – szerencsénkre – lyukat rúgott.

53. perc:

Végre egy igazán szép szegedi megoldás! Jobbról végeztünk el sarokrúgást, a védők kifejelték a labdát, Huszárik mintegy 22 méterre a kaputól mellre vette azt, majd kapásból lőtt. A löket alig-alig ment el a jobb felső sarok mellett, Molnár kapus dermedten figyelte a történéseket...

51. perc:

Jó hír, hogy továbbra is a szegediek kezdeményeznek. A kiállítás ellenére is mindent megtesznek az egyenlítésért a Csongrád megyeiek.

48. perc:

Végh Ariel cselezte le magát az alapvonalig a bal szárnyon, beadása a kapus előtt is elszállt, ám sajnos nem volt érkező középen, így a védők ki tudták vágni a labdát.

46. perc:

Újabb negyvenöt percnyi remény, megkezdődött a második félidő. Nehéz lesz pontot menteni, hatalmasat kellene küzdenie a tíz fővel futballozó Volánnak.

45. perc:

Véget ért az első játékrész, melyet követően nemcsak gól-, de emberhátrányban is van a Tisza Volán SC Szeged. Az Orosháza korán vezetést szerzett, majd igyekezett ugyan Buchholcz Gábor együttese, de Huszárikék támadásai meddőnek bizonyultak. Az indiszponáltan bíráskodó sípmester nem sokkal a szünet előtt még nehezebbé tette a helyzetünket, Vida kiállítása nagyban befolyásolja a találkozó menetét.

41. perc: PIROS LAP!

A játékvezető eddig is indiszponáltan vezette a meccset, nem csoda, hogy elszabadultak az indulatok. Sajnos ennek a Szeged itta meg a levét. Adok-kapok alakult ki a pályán, előbb Búzási szabálytalankodott, majd Végh Arielt takarították el, végül Vida Gergely rúgott vissza, s őt állította ki Tóth Pál. A látogatók gyorsan cseréltek: Pénzváltó Bence lépett a pályára, Frank Attilát „áldozta be” a mester.

35. perc:

Sajnos mintha kezdene kissé görcsössé válni a vendégcsapat. Nem tud helyzetbe kerülni a Volán, elfogy a tudomány a Békés megyeiek térfelén. Egy veszélyes orosházi támadást viszont Boldizsár Bálint akasztott meg, utolsó emberként mentett a gólra éhes Pálinkó Máté elől. A szögletet követően sikerült felszabadítani.

28. perc:

Miközben a Szeged dolgozik, az Orosháza előtt adódott ziccer. Lesgyanús helyzetből érkezett beadás jobbról, Buza Barnabás maradt egyedül, 3 lépésről lőhetett. A kísérletbe Czirjákra belevetette magát, a labda a kapu felé pattant róla, ám a szegedi hálóőr még elcsípte a vonal előtt...

22. perc:

Mezőnyjátékkal telnek a percek, a kapuk most nem forognak veszélyben. A kék-feketék harcoltak ki fölényt, de ebből nem tudtak még profitálni. Nagyon kár azért az egyetlen figyelmetlenségért... Tóth Pál játékvezető néhány furcsa ítélete borzolta a kedélyeket, a sípmester, úgy tűnt, indokolatlanul figyelmeztette sárga lappal Vágó Leventét.

14. perc:

Megy előre a hátrányba került Volán, úgy tűnik, a korai gól szerencsére nem roppantotta meg Beretkáékat. A mezőnyben szépen futballoznak a vendégek, de helyzetbe egyelőre nem tudnak kerülni. Az Orosháza vezetése birtokában nyugodtan, taktikusan járatja a labdát, ha megszerzi, s nem nyílik ki.

8. perc:

GÓL!

Első helyzetét kihasználva megszerezte a vezetést a listavezető. Az első percek kiegyenlített játékát követően a hazaiaknak sikerült a jobb oldalon a szegedi védelem mögé kerülniük, Baranyai Béla lépett ki, s Czirják Tamás mellett a bal sarokba gurított; 1-0!

1. perc:

A kék-fekete szerelésben játszót Szeged kezdte a találkozót. A hazaiak fehérben futballoznak. Kellemes tavaszi időjárás fogadta a szurkolókat, köztük a 14 Tisza-parti ultrát, akik új drapikkal érkeztek Orosházára. A rangadóról, illetve a hétvégi fordulóról szóló beharangozónkat

itt olvashatják

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.