Sport

Labdarúgás: kikapott a SZVSE a csongrádi derbin + FOTÓK

Labdarúgás: kikapott a SZVSE a csongrádi derbin + FOTÓK

2010. március 13., szombat
Labdarúgás: kikapott a SZVSE a csongrádi derbin + FOTÓK
Visszavágott a Csongrád az őszi vereségért a SZVSE-Gyálarétnek, avagy a listavezető nyerte a forduló rangadóját szombaton a megyei I. osztályban. A tartalékos vasutasokat két kényszerű csere is sújtotta, a vendégek csak kapufáig jutottak.

Mély talajú, de labdarúgás alkalmas játéktér fogadta szombaton délután Csongrádon a megyei I. osztály két élcsapatát, a listavezető hazaiakat és a fordulót a negyedik helyről indító SZVSE-Gyálarétet.

Keller Mihály

tanítványait a visszavágás vágya fűtötte, hiszen tavalyi csatájukat 1-0-ra a vasutasok tudták megnyerni

Simon István

találatával. A mérkőzés komoly téttel bírt, hiszen a két felet mindösszesen öt pont választotta el a tabellán. Nos, szombaton estére a különbség nyolc egységre növekedett, hiszen

Bertók Gábor

az első félidőben szerzett két góljának köszönhetően a pályaválasztó sikerét hozta a rangadó. Pedig nem így indult az összecsapás, hiszen a vendégek léptek fel kezdeményezően,

Dürgő Péter

előtt nagy helyzet is adódott, ám nem tudott betalálni. Az első félidő közepén aztán az éllovas átvette az irányítást. A fölény találatokban is megmutatkozott, hiszen Szigetiék két védelmi megingását kihasználva komolyabb előnyre tett szert a szünetig a Csongrád. Mindkét gól előtt a SZVSE-Gyálarét bal szárnya hibázott, Bertók pedig remekül csapott le a kínálkozó lehetőségekre. A krónikához tartozik, hogy

Kozma Zoltánnak

és

Papp Róbertnek

két kényszerű cserét is végre kellett hajtania: a megsérült

Lajkó Ádámot

a 35. percben

Ágoston Péter

váltotta,

Mangó Ferenc

pedig a szünetről nem tudott már visszatérni, helyette

Kenderesi Márton

érkezett. A második negyvenöt perc kiegyenlített játékot hozott, a vendégek is veszélyes támadásokat vezettek, de csak kapufáig és oldalhálóig jutottak. A SZVSE-Gyálarét így ezúttal nem szerzett pontot, ennek ellenére is megőrzi negyedik helyét. A következő fordulóban március 21-én (vasárnap) 15.30-kor a Nagymágocs ellen hazai környezetben javíthatnak Hegyesiék.

A labdarúgó megyei I. osztály 17. fordulójában:

Csongrád TSE – SZVSE-Gyálarét 2-0 (2-0).

Vezette: Szöllősi.

Csongrád:

Bíró – Bánfi, Lajos, Polyák, Boldizsár – Sarusi (Zsigó), Lévai (Borbás Zs.), Borák, Lekrinszki – Bertók, Szepesi (Borbás P.). Edző: Keller Mihály.

SZVSE-Gyálarét:

Udvari – Szigeti, Hegyesi Á., Rabi, Lajkó (Ágoston 35') – Dürgő, Bacsa, Hegyesi Zs., Simon – Mangó (Kenderesi 46'), Völgyi R. Edzők: Kozma Zoltán, Papp Róbert.

Gólszerző:

Bertók 2. Sahin-Tóth Dezső (szakmai vezető, SZVSE-Gyálarét):

„Jó iramú, élvezetes mérkőzésen a tudatosabb játék és a jobb helyzetkihasználás döntött a hazai csapat javára. Mindkét alakulat sokat tett a sikerért, megérdemelt az ellenfelünk győzelme. Talán az is számított, hogy a Csongrád színvonalasabb edzésmunkát tudott végezni az utóbbi hetekben, mint a SZVSE-Gyálarét. Ugyanakkor mindenképpen el kell gondolkodnunk azon, hogyan lehet az, hogy miközben az egyik szponzorunk segítségével végre heti kettőt tudtunk műfüves pályán gyakorolni, néhány játékos edzéslátogatása jócskán hagy kívánnivalót maga után.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.