Sport

Labdarúgás: győzelemmel nyitotta a tavaszt a SZVSE

Labdarúgás: győzelemmel nyitotta a tavaszt a SZVSE

2010. március 7., vasárnap
Labdarúgás: győzelemmel nyitotta a tavaszt a SZVSE

Jól sikerült a tavaszi nyitány a SZVSE-Gyálarét gárdája számára a labdarúgó megyei I. osztályban. A vasutasok a fordulást követően szerzett két találattal verték a Röszkét, Völgyi Roland immár huszonegy gólt jegyez.

A szegedi Felső Tisza parti stadion műfüves pályáján fogadta vasárnap este a Röszkét a SZVSE-Gyálarét, hiszen a gyálaréti játéktér a téli körülmények miatt egyelőre még alkalmatlan a játékra. A vasutasok számára épp elég problémát jelent ez a helyzet, a csapat gyakorlatilag csak teremben tudott eddig készülni, csak két edzőmeccset vívott a szabadban. Mindezen gondok ellenére támadólag lépett föl az összecsapás kezdeti szakaszában az esélyesebb alakulat, ám sorra kialakított helyzeteit nem tudta értékesíteni. Húsz-huszonöt perc után felbátorodott a Röszke, a vendégek kiszabadultak a présből, s néhány formás akcióval jelezték, nem feltartott kézzel érkeztek a megyeszékhelyre. A második félidőben is jobbára a tabella negyedikje játszott mezőnyfölényben, s ekkor már a jég is megtört. Előbb az Algyőről igazolt fiatal

Lajkó Ádám

távoli, életerős lökete talált utat az amúgy nagyszerűen védő

Földesi Gábor

hálójába, majd egy mintaszerű kontrából megduplázta előnyét a házigazda.

Mangó Ferenc

passzát a csereként beállt

Völgyi Roland

lőtte a kapuba. A góllövőlista éllovasa huszonegyedszer mattolta a portásokat ebben a szezonban. A krónikához tartozik még, hogy a 85. percben, 1-0-nál a bíró kiállította a vendégek közül

Tanács Attilát

. Sikerével a SZVSE-Gyálarét megerősítette helyét a közvetlen élbolyban. A Csongrád 40 ponttal vezeti a tabellát a 37 pontos Kistelek, a meglepetésre Mindszentet alulmaradó, így továbbra is 36 pontos Sándorfalva és a 35 pontot gyűjtött vasutasok előtt.

Kozma Zoltán

és

Papp Róbert

tanítványaira a következő játéknapon igazi rangadó, erőpróba vár: Hegyesiék szombaton 14.30-kor a Csongrád otthonában lépnek pályára.

A labdarúgó megyei I. osztály 16. fordulójában

SZVSE-Gyálarét – Röszke SK 2-0 (0-0).

Felső Tisza parti stadion, műfű, 100 néző, vezette: Lovas.

SZVSE-Gyálarét:

Udvari – Szigeti, Hegyesi Á., Bacsa, Lajkó – Simon, Hegyesi Zs., Ágoston (Völgyi R. 58'), Kenderesi (Rabi 74') – Mangó, Dürgő.

Edzők:

Kozma Zoltán, Papp Róbert.

Röszke:

Földesi – Markó (Kohlrusz), Tóth I., Szabó Á., Takács, Szalma, Tanács, Samu, Sztuparity, Pécsek, Bencsik.

Edzők:

Berki István, Papdi László.

Gólszerző:

Lajkó (71'), Völgyi (88').

Kiállítva:

Tanács (85'). Sahin-Tóth Dezső (szakmai vezető):

„Örömmel láttam, hogy a játékosaink nagy elszántsággal vetették bele magukat a küzdelembe. Az első félidőben sok helyzetet hagytunk ki, de az igazsághoz tartozik, hogy a vendégek kapusa, Földesi remekül védett. A Röszkén egyébként is látszott, hogy sokat erősödött a télen, szimpatikusan futballoztak, küzdöttek. A második félidőben szerencsére kétszer is sikerült feltörnünk védelmüket, így úgy gondolom, a küzdelmes, jó színvonalú találkozón megérdemelten tartottuk itthon a három pontot. Most minden erőnkkel a csongrádi rangadóra készülünk. Azon dolgozunk, hogy előtte szabadtéren is edzeni tudjunk, hiszen az nagyon fontos lenne a csapat számára.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.