Sport

Labdarúgás: a Kistelek örülhetett a SZVSE elleni pontnak + FOTÓK

Labdarúgás: a Kistelek örülhetett a SZVSE elleni pontnak + FOTÓK

2010. március 29., hétfő
Labdarúgás: a Kistelek örülhetett a SZVSE elleni pontnak + FOTÓK
Döntetlennel folytatta szereplését a SZVSE-Gyálarét gárdája a labdarúgó megyei I. osztályban. A Csongrád és a Nagymágocs elleni kisebb megtorpanást követően a vasutasok ismét ötletesen, remekül futballoztak, ám a szerencsével némiképp hadilábon álltak, így a Kistelek elrabolt tőlük egy pontot.

Rangadót játszottak vasárnap Gyálaréten, hiszen a negyedik helyen álló hazaiak a harmadik Kistelek együttesét fogadták. Mindkét csapatnak égetően szüksége volt a jó eredményre, hiszen az éllovas Csongrád szombaton újabb három ponttal lett gazdagabb, s egyre távolodik üldözőitől. Nos, a forduló végén még mosolygósabbak lehettek a listavezetői játékosai, hiszen a második Sándorfalva mélyrepülése nagymágocsi vereséggel folytatódott, a SZVSE és a Kistelek pedig nem bírt egymással, így tovább nőtt a csongrádiak előnye a tabellán.

Kozma Zoltán

és

Papp Róbert

tanítványai egyébként alaposan feltüzelve léptek pályára a Kistelekkel szemben, szerettek volna ugyanis visszavágni az őszi 5-1-es zakóért. Gyorsan, dinamikusan, erőszakosan játszottak Hegyesiék – akik ismét soraikban tudhatták az elefántcsontparti támadót,

J. P.-t

is –, s több nagy helyzetet is kialakítottak, ám ezeket sajnos nem tudták gólra váltani. Ahogy az a futballban lenni szokott, büntetett az ellenfél. Az első félidő végén egy védelmi hibát – az egyik vasutas játékos elfejelte a labdát társa elől, ráadásul éppen az üresen álló

Kiszner Antal

elé – kihasználva vezetéshez jutott a Kistelek. A szünetben Kozma Zoltán arra kérte a hazai labdarúgókat, folytassák ott, ahol abbahagyták, s ne csüggedjenek, hiszen játékukban benne van akár a fordítás lehetősége is. Nem is kellett sokat várni az egyenlítésre, hiszen három perccel a fordulást követően az ezúttal beállósként szereplő

Bacsa András

betalált

Tombácz

kapujába. A győztes gólt azonban már nem sikerült megszerezni, pedig sokat tettek érte a vasutasok, így meg kellett elégedniük az egy bajnoki ponttal. A krónikához tartozik, hogy az utolsó negyedórában emberhátrányba került a Kistelek, hiszen

Kovács Zoltánt Hegyesi Zsolt

elgázolásáért piros lappal büntették. Az esetnél meg is sérült a SZVSE labdarúgója, le kellett cserélni, ám a felek később egyetértettek abban, hogy nem szándékos szabálytalanság történt. A SZVSE-Gyálarét egy helyet visszacsúszott a tabellán, 36 ponttal az ötödik helyről várja a folytatást a Csongrád (47), Sándorfalva (40), Kistelek (39) és a Mórahalom (38) mögött. A következő fordulóban könnyebbnek tűnő mérkőzés vár Szigetiékre, hiszen az utolsó helyezett Szentesi Kinizsihez látogatnak. A meccset április 3-án (szombaton) 16.30-kor rendezik.

A labdarúgó megyei I. osztály 19. fordulójában

SZVSE-Gyálarét – Kisteleki TE 1-1 (0-1). Gyálarét, 200 néző, vezette: Felföldi.

SZVSE-Gyálarét:

Udvari – Szigeti, Hegyesi Á., Bacsa, Lajkó – Dürgő, Kenderesi (Magyar 60'), Hegyesi Zs. (Mangó 75'), Simon – J. P., Völgyi R. Edzők: Kozma Zoltán, Papp Róbert.

Kistelek:

Tombácz – Kovács Z., Rácz, Bitó A., Bitó R., Kispál (Piacsek 60'), Kiszner, Kiss (Lajos 76'), Koncz M., Koncz R. (Szentmártoni 50'), Rostás. Edző: Czeigersmidt Roland. Gólszerzők: Bacsa (48'), illetve Kiszner (44'). Kiállítva: Kovács Z. (77'). Kozma Zoltán:

„Úgy érzem, összességében jó mérkőzést hozott a vasárnapi rangadó. Több helyzetet alakítottunk ki ellenfelünknél, közelebb álltunk a győzelemhez, így inkább a Kistelek örülhet az egy pontnak. Mi sem bánkódunk azonban, látszik a csapaton, hogy napról napra lép előre, s ha ezt a hozzáállást, ezt az akaratot sikerül átmenteni a következő fordulókra, akkor szép eredményeket fogunk még elérni ebben a pontvadászatban.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.