Kosárlabda: simán verte a Szedeák az Újbudát + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

A Dél-Konstrukt SZTE-Szedák a papírformának megfelelően magabiztos, 35 pontos győzelmet aratott az Újbuda ellen a férfi kosárlabda NBI/B Keleti csoportjának 21. fordulójában. Bár a szegediek sok hibával játszottak, a győzelmük egy percig sem forgott veszélyben.

A fogadkozásoknak – miszerint bebizonyítja a csapat, hogy nem csak egy ponttal jobbak ellenfelénél – megfelelően kezdtek a szegediek, az első negyedben Vida Máté kezdő kosara után mindössze néhány másodpercig vezetett csak az Újbuda 3-2-re. Molnár hárompontosa adott jelet a fiúknak, akik megkezdték a pontgyártás, s az 5. perc környékén mér 13-5-re elhúztak a hazaiak. Szintén Molnár triplájával lett 10 pontnyi különbség a két csapat között 2 perccel a negyed vége előtt, a 10. perc elteltével azonban 26-21-re apadt a szegediek előnye – mintha egy kicsit elkönnyelműsködték volna a az utolsó perceket a fiúk.
A második játékrész elején is akadozott a gépezet, bár az első kosarat Simándi jegyezhette, a lendületet mégsem adta meg csapatának. Szerencsére csak 2 percig tartott a rövidzárlat: a negyed 4. percében 36-24-nél időt kért az Újbuda trénere. Magabiztosan növelte tovább előnyét a Szeged végig irányítva a játékot, majd szinte egy az egyben lemásolta az előző játékrész hajráját: akadozó, pontatlan játék. Az öltözőbe 49-36-os állásnál mehettek a játékosok.

Kosárparádé: 103 pont a csarnokban

Ismét Molnár triplája mutatta meg a Szegednek az irányt a szünet után; 52-36. Bár úgy tűnt az Újbuda rendezte sorait, ám ez mindössze csak arra volt elég, hogy néhány pontot faragjon hátrányából, a negyed derekán még így is 62-45-re vezettek Nyilasék. A pontatlan játék itt is megmutatkozott, de a hajrára összekapta magát a gárda, két kontrát is „pontosan” fejeztek be Simándiék s a lefújást követően 20 pontos különbséggel, 77-57-re elhúztak az Újbudától.
Az utolsó negyedben nem volt kérdés a győzelem, a nézők a száz pont eléréséért szurkolhattak. A csapatot is megnyugtatta a biztos vezetés, felszabadultan, szép akciókat vezetve „ropogtatták” a kosarakat. Alig másfél perc elteltével már 83-59-re módosult az állás. Szinte feltörhetetlennek bizonyult a Szedeák védelme, a negyedik negyed derekán még mindig 59 pontot jegyezhetett a vendégalakulat. A mérkőzés vége igazi kosárparádévá változott. Zsinórban szállították a pontokat a Bonifert-tanítványok, amit a közönség vastapssal jutalmazott. A végeredmény: Szedeák – Újbuda 103-68.

A férfi kosárlabda NBI/B Keleti csoport 21. fordulójában:

Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák – Újbuda 103-68 (26-21, 23-15, 28-21, 26-11). Újszegedi sportcsarnok, 300 néző Vezette: Bogárdi, Mester.
Szeged: Vida 20, Molnár 14/12, Nyilas 9/3, Tanács 18, Kovács D. 17. Csere: Simándi 9/3, Mészáros 4, Rozs 4, Varga D. 6, Németh, Szabad 2. Vezetőedző: Bonifert Domonkos
Újbuda TC: Misek 2, Sétáló 5, Temesvári 7, Radovics 6/3, Takács 22/3. Cserék: Rieb 4, Bihari 6, Solti 2, Koncz 14/3, Haász. Vezetőedző: Radovics József.

Bonifert Domonkos: “Helyenként jól játszottunk, sajnos azonban sok hiba csúszott a gépezetbe. Meg kell értenie mindenkinek, posztoktól függetlenül, hogy a csapatérdek a legfontosabb mindenek előtt. Mindenkinek a saját egóját ez alá kell rendelnie…”

A péntek esti 90-74-es bajai győzelmet követően szombaton pihentethették fáradt csontjaikat a szegedi kosarasok. Vasárnap azonban már nincs lazsálás, hiszen újra bizonyítaniuk kell, mégpedig az Újbuda TC ellen. Bonifert Domonkos vezetőedző portálunknak elmondta: meg akarják mutatni az ellenfélnek, nem csupán egy ponttal jobbak náluk (ősszel 81-80-ra győzött idegenben a Szedeák), ezért az első perctől kezdve nekirontanak Radovicséknak. A térdsérüléssel bajlódó Rezák Tamás kivételével mindenki harcra kész. Az alapszakaszból már csak két forduló van hátra, célkeresztben tehát a rájátszás, tilos botlani! A 17 órakor kezdődő összecsapást a diákok és a nyugdíjasok ingyen tekinthetik meg. Rossz hír, hogy a Jászberény szombaton magabiztosan győzött a fáradt Baja otthonában, így továbbra is tartja előnyét a tabellán a Szedeákkal szemben. A berényeiknek eddig kettő, a mieinknek három vereségük van. Mindez azért fontos, mert a rájátszásba – melynek során a keleti és a nyugati első négy játszik egymással két kört – valamennyi, az alapszakasz során elért eredményt magukkal viszik a gárdák.

A 21. forduló párosítása:

Óbudai Kaszások – Debreceni Egyetem KE 97-62
Bajai Bácska FKE – Jászberényi KSE 59-84
EKF Hész Eger – EnterNet Vásárhelyi SK vasárnap 16.00
Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák – Újbuda TC vasárnap 17.00
Szolnoki Főiskola Olaj KK – Nagykállói KE vasárnap 18.00
Tiszaújvárosi Phoenix KK – Kecskeméti Főiskola kedd 18.00

no images were found

Előző sztori

Utazás: Párizsban húsvétkor

Következő sztori

Labdarúgás: a hétvége megyei eredményei tabellákkal