Bulvár

Kék hírek: másfél hétig volt szabadlábon

Kék hírek: másfél hétig volt szabadlábon

2010. március 30., kedd
Kék hírek: másfél hétig volt szabadlábon

Március 18-án szabadult előzetes letartóztatásból, a Szegedi Rendőrkapitányság Sándorfalvi Rendőrőrse viszont tegnap ismét őrizetbe vette azt a 42 éves hajléktalan férfit, aki önkényesen beköltözött egy sándorfalvi tanyába, majd eltulajdonított egy 600 literes tölgyfa hordót - közölte Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A férfi korábban a tulajdonos engedélyével élt a tanyában, azonban miután vagyon elleni bűncselekmények miatt előzetes letartóztatásba került, kitiltották onnan. Amikor március 18-án szabadult, feltörte a tanyát, majd ismét visszament oda. A bűncselekményt tegnap fedezte fel a tanya tulajdonosa, akkor jelentette be a rendőrségen is. A gyanúsítottat a Sándorfalvi Rendőrőrs munkatársai előállították, majd őrizetbe vették. A rendőrség ma ismét előterjesztést tesz a férfi előzetes letartóztatására.

Ismét belebotlott az őt feljelentő rendőrökbe

Három ittas sofőrt és egy vezetői engedély nélkül rendszeresen vezető férfit fogtak el tegnap a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei. Délelőtt Domaszéken állítottak meg egy segédmotoros-kerékpáros férfit. Az 55 éves helybeli lakos éppen a bűncselekményi értékhatár alatt fújta ki a szondát, így vele szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek a rendőrök. Büntetőeljárás indult viszont annak a Mercedesnek a vezetője ellen, akivel szemben a Fonógyári úton intézkedtek a rendőrök. Ugrott a vezetői engedélye egy 42 éves sándorfalvi nőnek is, akit a Rigó utcában vontak ellenőrzés alá az egyenruhások. Egy 23 éves deszki lakost tegnap délután a Budapesti körútról állítottak elő a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei. A férfi Volkswagen Golfjában éppen azokkal a rendőrökkel találkozott szembe, akik néhány nappal korábban is intézkedtek vele, mivel nem rendelkezett vezetői engedéllyel. A fiatalember azóta sem szerzett jogosítványt, ráadásul az autó 2006 óta ki van vonva a forgalomból, így mivel felszólítás ellenére a szabálysértést tovább folytatta, az egyenruhások előállították. Ellene újabb szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

Nem vitte vissza az autót

Hamisított személyi igazolvánnyal kölcsönzött ki két személyautót is egy férfi Hódmezővásárhelyen, majd elfelejtette visszavinni azokat. A bűncselekményekkel több mint hatmillió forint kárt okozott. A képen látható férfi (a nagyításhoz kattintson a képre!) először tavaly novemberben kereste fel az egyik autókereskedést, ahonnan egy Opel Merivát vitt el magával, majd március 15-én egy másik telephelyről egy Toyota Hiace-kal távozott. A nyomozás során kiderült, hogy a férfi hamisított személyi igazolvánnyal igazolta magát, azonban a fényképen szereplő férfiban a sértettek egyértelműen felismerték az elkövetőt. A rendőrség kéri, hogy aki a fényképen látható férfit felismeri, jelentkezzen személyesen a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon, vagy hívja a rendőrség 107-es, 112-es segélyhívószámát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.