Bulvár

Kék hírek: egy körözött és két határsértő

Kék hírek: egy körözött és két határsértő

2010. március 11., csütörtök
Kék hírek: egy körözött és két határsértő

Egy sapkával akarta megtéveszteni az őt igazoltató rendőröket egy 47 éves férfi. Tette mindezt azért, mert "elfelejtett" börtönbe vonulni - közölte a Csongrád MRFK Sajtószolgálata.

A Szegedi Rendőrkapitányság körözési csoportjának munkatársai az Izabella híd alatt igazoltattak egy társaságot. A csoport egyik tagja sapkát húzott a fejére és igyekezett az arcát is minél jobban takarni. Mivel nem volt nála irat, az egyik ismerősének nevét és adatait diktálta be. A rendőröknek azonban ismerős volt a férfi, ezért lekérték a fotóját. Ekkor derült ki, hogy valójában egy másik személyről van szó, aki ellen a bíróság elfogatóparancsot bocsátott ki. A férfit előállították a Szegedi Rendőrkapitányságra. Ekkor már elismerte, hogy valójában más személyazonosságával élt vissza. Az egyenruhások a Szegedi Fegyház és Börtönbe vitték, ahol megkezdte 1 év 6 hat hónapos börtönbüntetésének kitöltését, amit vagyon elleni bűncselekmények miatt kapott. Két moldáv határsértőt fogtak a kiszombori határrendészek román segítséggel a tegnapi napon - közölte Pál János sajtószóvivő. A román határőrizeti szervek tegnap 03:28-kor értesítették a Kiszombori Határrendészeti Kirendeltséget, hogy két ismeretlen személyt látnak, akik Csanád felől a zöldhatáron éppen a magyar államhatár felé tartanak. A határrendészek nem tétlenkedtek, zárták a határsértők valószínű mozgási irányát, illetve a megadott helyen hőkamera segítségével megkezdték azok felkutatását. Nem kellett sokáig várniuk, a hőkamera észlelte a két férfi mozgását, éppen akkor, amikor a tiltott határátlépést követték el. A két személy eltökélt volt, és határozott léptekkel haladt a kiszombori zöldhatárban, egészen addig, amíg járőreink „karjaiba” nem sétáltak. Igazoltatásuk során kiderült, hogy moldáv állampolgárok, akik közül az egyik férfi korábban már próbát tett bejutni Magyarországra, de akkor is sikertelenül. Vele szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben, ügyét büntetőeljárás keretében vizsgálja a Makói Rendőrkapitányság. A másik moldáv férfivel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.