Sport

Kanyó Dénes világkupaversenyt nyert

Kanyó Dénes világkupaversenyt nyert

2010. március 9., kedd
Kanyó Dénes világkupaversenyt nyert

Remekül szerepeltek a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub versenyzői a hajdúszoboszlói Világkupán. Kanyó Dénes a 200 méteres uszonyos úszást megnyerte.

Kezdetét vette a búvárúszók legrangosabb versenysorozata, a Cmas World Cup. Az első Világkupát Hajdúszoboszlón rendezték, több mint 400 versenyző és 56 klub részvételével. A Muréna Szegedi Úszó - és Búvárklub versenyzőinek szereplése minden várakozást felülmúlt. A felnőttek mezőnyében

Kanyó Dénes

, a 200 m-es uszonyos úszást nagy fölénnyel nyerte, 400 m uszonyos úszásban

Sven Lützkendorf

, a szám világklasszisa mögött centiméterekkel a második helyen végzett, az időeredmények már két hónap felkészülés után világbajnoki szintűek!

Dudás Zita

100 m és 200 m uszonyos gyorson második lett, ami nem várt kellemes meglepetés, mert felkészülése javarészt a betegágyban telt. A juniorok mezőnyébe a két rendkívül tehetséges fiatal,

Dimák Dávid

és

Szabó Lujza

kitűnően helyt állt. Dávid 100 m uszonyos úszásban 4., 200 m-en és 400 m-en ötödik lett. Lujza 50 m búváron 6., 200 m uszonyos úszásban 7. helyen végzett. Dávid teljesítette a szintidőt a mallorcai junior világbajnokságra. Ő már biztos utazó lenne, egyelőre utazása az anyagiak függvénye. A hajdúszoboszlói versenyen a versenyzőket a Szegedfish Kft. és a Vitaking Kft támogatta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.