Közélet

Ismét körbetartozások miatt mentek utcára a munkások

Ismét körbetartozások miatt mentek utcára a munkások

2010. március 9., kedd
Ismét körbetartozások miatt mentek utcára a munkások

Mintegy két tucat építőipari munkás jelent meg az épülő Napfényfürdő közelében, az Erzsébet liget díszkútja előtt. Elterjedt a hír, hogy körbetartozások miatt lesz demonstráció, melyben akár a fürdőépítést végző fővállalkozói kör is érintett lehet, de kiderült, hogy két alvállalkozó magáncég pénzügyi vitája miatt nem kapják meg már december óta a bérüket a munkások.

A kőművesek, segédmunkások szóvivője,

Mazán Jenő

elmondta, hogy jelenleg 25-30 munkavállalóról lehet szó, akiknek 200-600 ezer forint közötti összegekkel tartozik a munkaadó vállalkozójuk, amit most papíron el is ismert, és ígéretet tett, hogy péntekig kifizet mindent. A vállalkozó elismerte a tartozást, s mint mondta, az őt megbízó fővállalkozó cégére került inkasszó adótartozás miatt, így neki közel 6 millióval tartoznak. Ennek az ügynek így most nincs köze közvetlenül a fürdőberuházáshoz, a helyszínválasztás azért esett a ligetre, mert itt is dolgoztak korábban a munkások. A díszkúthoz érkezett

Gyimesi László

, a Fidesz szegedi elnöke is, akit a bajba került munkavállalók kerestek fel. A politikus portálunknak elmondta, hogy az utóbbi években sorozatosan felmerült, főleg az építőiparban tapasztalható súlyos körbetartozások miatt változtatni kell a cégjogi és több gazdaságjogi szabályozáson. A Fidesz kormányra kerülése esetén megteremti majd azokat a feltételeket, amelyek segítségével nagyobb biztonságban dolgozhatnak az építőipari munkások.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.