Egyház

Húszéves a Katolikus Ifjúsági Mozgalom

Húszéves a Katolikus Ifjúsági Mozgalom

2010. március 6., szombat
Húszéves a Katolikus Ifjúsági Mozgalom

A Katolikus Ifjúsági Mozgalom (KIM) egyesület 1989 utolsó napjaiban Blanckenstein Miklós kezdeményezésére alakult meg azzal a céllal, hogy a Magyarországon élő katolikus fiatalok részt vehessenek az újrainduló társadalmi és egyházi közéletben.

A KIM az évforduló megünneplésére március 6-án, szombaton jubileumi ünnepséget szervezett Budapesten, amelyen vendégül látta a hajdani alapítókat, a jelenlegi tagokat és mindazokat, akiknek az életében kisebb-nagyobb szerepet játszottak az elmúlt 20 esztendő katolikus közéletének eseményei, történései, és baráti kapcsolatok fűzték a KIM-hez. A programban kerekasztal-beszélgetés (

Blanckenstein Miklós, Puchard Zoltán, Becker Pál, Várnai Péter, Gábor Miklós

és

Nobilis Márió

részvételével), szentmise, vetítés szerepel, illetve sor kerül a KIM történetét bemutató kiállítás megnyitójára is. A KIM 20. születésnapján szervezett ünnepségen részt vesz

Gyulay Endre

ny. püspök is, aki a mozgalom megalakulása idején a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ifjúsági referens püspöke volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.