Bulvár

Húsvéti készülődés a vadasparkban + FOTÓK

Húsvéti készülődés a vadasparkban + FOTÓK

2010. március 27., szombat
Húsvéti készülődés a vadasparkban + FOTÓK

Az új jövevények és az új szerzemények már láthatók a kifutókban

Az elmúlt években jelentősen megnőtt az érdeklődés a Szegedi Vadaspark iránt, amely különösen húsvét hétfőn, jó idő esetén a legnagyobb látogatottságú napon okoz hosszú sorokat a pénztárnál. Erre kínálnak most újszerű megoldást a vadaspark munkatársai. A Szegedi Vadaspark most lehetőséget ad a jegyek elővételére. A pénztárában március 29-től április 4-ig megvásárolhatók a húsvét hétfőre (április 5-re) szóló belépőjegyek, amellyel gyorsabban be tudnak majd az adott napon menni az állatkertbe. Ha netán kedvezőtlen lenne a húsvéti időjárás, az előreváltott jegyek ugyanazon hét végén (április 10-11., szombat-vasárnap) is érvényesek lesznek.

Új jövevények a kifutókban

Bár az új állatok érkezése kissé elvonta a figyelmet róluk, a tél folyamán is születtek kölykök a vadasparkban, amelyek ma már többségében láthatók is. Mázlit, a lámacsikót, aki a legnagyobb téli hidegben született, most gondozói nevelik, és naponta sétáltatják, így a szerencsések testközelből is megfigyelhetik ezt a különleges állatot. Az összes nőstény Bennett-kengurunak megtelt az erszénye, és élesebb szeműek már láthatják: újra négy kis kenguru született. Az állatkerti dolgozók ilyenkor nagy érdeklődéssel figyelik, vajon ismét lesz-e a kicsik között fehér színű. Ez később fog kiderülni, mikor már a cseperedő kicsik előbújhatnak anyjuk erszényéből. A vadaspark egyik nagy szakmai büszkesége, a jól szaporodó ezüstös selyemmajom család télen is kitett magáért, újabb kölyökkel bővült a csapat és a jó idő beköszöntével már kilátogathatnak a friss levegőre, ahol a már látható a játékos kismajom. Nagy eredménynek tartják, hogy a nemzetközi fajmegmentési program keretében tartott faj világ állatkertjeiben élő állományának közel 10%-a található a Szegedi Vadasparkban. A hosszú hideg tél után végre beköszöntő tavasz során még több állat születésében reménykednek, azonban nem csak erre várnak, hiszen április és május folyamán több meglepetésfaj is fog érkezni parkba, így biztos nem lesz unalmas a tavasz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.