Sport

Hátország: tovább robog az FK-serdülő

Hátország: tovább robog az FK-serdülő

2010. március 29., hétfő
Hátország: tovább robog az FK-serdülő

Marton Gellért tanítványai az Apátfalva után az Ujszegedi TC-t is két vállra fektették az U16-os megyei bajnokságban. Az FK 1899 ificsapata ezúttal szabadnapos volt, hiszen a felnőttek hétvégi ellenfele, az USC Tanárképző ebben a korosztályos pontvadászatban nem képviselteti magát.

U16 Tisza-Maros csoport:

FK 1899 Szeged-SZVSE – Ujszegedi TC 4-1 (3-1).

Vezette: Kovács István.

FK 1899 Szeged:

Gyuris – Sárkány, Szilágyi, Mikovity (Pálfi), Bujdosó, Reisinger, Fröhlich, Nagy (Szabó), Szécsi, Teimel (Sipos), Bitó (Balázs). Edző: Marton Gellért.

UTC:

Jaksa – Barna, Kerekes, Gyuris, Pintér, Virrasztó, Török (Perneki), Fogas, Marinkov, Magyar, Pesti. Edző: Bellán János

Gól:

Bitó, Szécsi, Teimel, Mester, illetve Magyar. A második tavaszi fordulóban a Szegedi VSE FK 1899 Szegednek kölcsönadott csapata hazai pályán fogadta az UTC gárdáját az U16-os megyei bajnokságban. Az UTC tartalékosan állt fel, míg a Szeged csupán csapatkapitányát kellett, hogy nélkülözze apró sérülés miatt, de ismét tudott játszani

Teimel Márk

, akinek sérülése nem bizonyult olyan komolynak, mint hitték korábban. A mérkőzést végig irányították a hazaiak, akik a 7. percben

Bitó

révén a vezetést is megszerezték. Az első 20 percben a vendégeket kapujukhoz szegezték ellenfelüket, a második gólt

Szécsi

jegyezte. Majd kijött a szorításból az UTC, a hazai védelem hibáit kihasználva több igen veszélyes kontrát vezettek

Gyuris

kapujára, aki kiválóan fogott több ziccert. Majd mikor fellélegeztek volna Fröhlichék, jött a kijózanító gól:

Magyar Dániel

egy kapitális kapushibát kihasználva jelezte: azért ők is tudnak! Aztán az ébredésre jött a válasz,

Marton Gellért

tanítványai a 35. percben már 3-1-re vezettek, ekkor Teimel köszönt be egy szóló után. A sok hibát vétő csapatoknál mindkét edző rendet rakott a szünetben, aztán szorossá vált a második félidő: itt már csak

Mester

tudott gólt szerezni, kialakítva ezzel a 4-1-es végeredményt. Ebben a játékrészben az UTC is több támadást vezetett, azonban a felzárkózás elmaradt. A lényeg: az FK serdülője megszerezte a három pontot, így utolérte a Szőreg együttesét, mindketten 19 pontosak a bajnokságban. A Tápé vezet 31 ponttal, de rontott Csanádpalotán, miután idegenben 1:1-re végzett. Marton Gellért a mérkőzés után a következőképpen értékelt:

„Az eredmény önmagában magabiztos győzelmet sejtet, de ma két ellenféllel is meg kellett küzdenünk: az egyik a derekasan küzdő UTC, a másik pedig saját magunk. Mindkettőt legyőztük, de az egyenletes, jó játékkal még adósak vagyunk magunknak. Erősebbek vagyunk, mint az ősszel, bár tartalékos ellenféllel kerültünk szembe. A meggondolatlanság és rutintalanság hibáit tudjuk, hogy javítani kell. Az elmúlt heti gyenge játék után beszélgettünk a játékosokkal, s ennek részeredményeit most élvezhettük, ezen a teljesítményen pedig javítani kell még. A mai napon Fröhlich Gábor csapatkapitány-helyettest és Teimel Márkot emelném ki, mindketten hasznosan, kimagaslóan játszottak. Zárkózunk fölfelé, húsvétkor is győzelemre törünk, remélem, jó játékkal és még jobb eredménnyel! A csapat és a magam nevében szeretnék ezúton is gratulálni Mester Mártonnak, akit pénteken Szeged Ifjú Tehetsége díjjal tüntettek ki, s ezt vasárnap góllal ünnepelte. Sűrűbben kellene kitüntetni őt, talán még gólkirály is lehetne!”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.