Sport

Hátország: győzött az FK-serdülő, de vezéráldozattal

Hátország: győzött az FK-serdülő, de vezéráldozattal

2010. március 23., kedd
Hátország: győzött az FK-serdülő, de vezéráldozattal

Nagyszerűen kezdte a tavaszi szezont az FK 1899 Szeged serdülőcsapata, de az ifik is elcsíptek egy igen értékes bajnoki pontot az első két meccsen.

Ifjúságiak, megyei II. osztály Homokháti csoport:

A 16. fordulóban: FK 1899 Szeged – Baks KSE 3-5 (2-2).

Szeged. Vezette: Nyakas.

FK 1899 Szeged:

Geló – Kálmán (Bakos 51'), Márton (Farkas 85') , Vincze G., Petrecz, Tóth D., Borcsa, Módra, Somodi, Póta, Tóth T. (Kis 46'). Edző: Kaiser Rezső.

Baks:

Bürgés – Szűcs, Szalai, Papp (Tóth P. 57'), Kósa R., Kósa N., Szász, Szolnoki, Vincze T., Mikula, Lajos (Mucsi 89'). Edző: Szalai László.

Gólszerzők:

Borcsa, Somodi, Póta illetve Kósa R. (4), Lajos.

A 15. fordulóban: Üllés – FK 1899 Szeged 2-2 (0-2).

Üllés, vezette: Újhelyi Péter és Széll János.

Üllés:

Turcsik – Haska, Lehoczki (Makra 60'), Jenei, Czakó, Vastag, Babarczi, Lok (Lajkó 75'), Peták, Gábor (Veszelka 68'), Gyuris. Edző: Peták György.

FK 1899 Szeged:

Geló – Zsigmond, Márton, Módra, Petrecz, Tóth D., Borcsa (Tranger 75'), Kovács (Farkas 74'), Somodi, Póta, Tóth T. (Kis 71'). Edző: Kaiser Rezső.

Gólszerzők:

Czakó (50'), Babarczi (70') illetve Kovács (35'), Borcsa (41'). A hétvégén már a második tavaszi bajnoki mérkőzését játszotta az FK 1899 Szeged ifjúsági csapata. A február elejétől heti kettő tréninggel készülő gárda várakozással telve vágott neki a szezonnak. Télen három játékos érkezett a kék-feketékhez

Borcsa Arnold, Farkas Péter

és

Módra Tamás

személyében.

Kaiser Rezső

edző felkészülési mérkőzéseken élesíthette csapatát a rajtra. Az idénykezdet pontosan indult. Üllésen sikerült egy pontot szerezni a kék-fekete fiókáknak. Azonban ha a látottakat vesszük figyelembe, akkor kijelenthetjük, hogy biztos győzelmet szalasztottak el. Az első félidőben „kivégezhették” volna a hazaiakat, azonban csak kétgólos előnnyel jöttek vissza a második félidőre. Ezt az üllésiek ledolgozták, és legalább az egyik pontot otthon tartották. A mutatott játékkal elégedett lehetett Kaiser mester. Amennyiben a csapat fejben jobban tud összpontosítani, akkor a jövőben győzelmek sem maradnak el. Múlt szombaton a középmezőny biztos tagja, a Baks látogatott Szegedre. Az FK Szegednél nem akarták a véletlenre bízni a győzelmet, ezért a felnőttcsapat keretéhez tartozó tehetséges játékosok,

Kálmán László

és

Vincze Gábor

is helyet kaptak a kezdő tizenegyben. Úgy tűnt, ennek meg is lesz az eredménye. A találkozó elején szerzett vezetést a kék-fekete alakulat. A képességekhez mérten, jól és szépen játszottak. Ennek eredményeképpen döntetlennel fordultak a csapatok. A második félidőre kicsit alábbhagyott a lelkesedés, ezt a vendégek pedig könyörtelenül kihasználták. A mérkőzés után szintén elégedett lehetett Kaiser edző, azt kapta csapatától, ami a látottak alapján várható volt. „Az ősszel mutatott teljesítményhez képest előrelépés történt a fiatalok játékában. Sikerül gólokat szerezni, ami elengedhetetlen a győzelemhez. Ha sikerül némi tudatosságot is belecsempészni a játékba, illetve a védelmet összerázni, akkor a csapat pontokban mérhető előrelépést tud tenni a táblázaton” – értékelt

Keresztúri János

, az utánpótlás szakágvezetője.

A bajnokság állása:

1. Bordány 40 pont, 2. Csanytelek 27 pont, 3. Baks 23 pont, … 9. FK 1899 Szeged 4 pont (14-69).

U16 Tisza-Maros csoport:

Apátfalva SK – FK 1899 Szeged 1-3 (1-0).

Apátfalva SK:

Szekeres – Károly G., Varga, Császár, Oláh (Károly Z.), Juhász (Handl), Antal, Vass (Vári), Igaz (Simon-Szabó), Károly M. (Botos), Kóródi. Edző: P. Norbert

FK 1899 Szeged:

Gyuris – Bodnár, Bujdosó, Mikovity, Szilágyi, Ferenczi, Reisinger, Fröhlich, Kapitány (Balázs), Szécsi, Teimel (Sárkány).

Gól:

Antal, illetve Reisinger, Bodnár (2). A Szegedi VSE FK Szegednek kölcsönadott serdülőcsapata a hétvégén kezdte tavaszi szereplését. Apátfalvára látogattak a szegediek, és az irreális időjárási viszonyok ellenére jó mérkőzést játszottak a felek. Az óriási szél mindkét csapatnak komoly ellenfele volt. Az Apátfalva rossz vendéglátó volt: a szegediek első hibáját kihasználva a 3. percben

Antal Balázs

révén már vezetést szereztek, ezt a második félidőben

Reisinger

egyenlítette ki, végre gólra váltva a vendégek mezőnyfölényét. (Az egyenlítő találatot a 60. percben jegyezhettük fel, addig azonban az hazaiak mindössze kétszer jutott el a vendégek kapujáig.) Az elfáradó apátfalviakon látszott, hogy nem bírják a futóversenyt: a 65. percben

Teimel

szép támadás végén betört a tizenhatoson belülre, ahol a kapus kicselezését követően durván felrúgták (le kellett cserélni, kérdéses, hogy térdsérülése mennyire súlyos), de a gól így sem maradt el:

Bodnár

kíméletlen ítélet-végrehajtónak bizonyult, s a labda a bal alsóban kötött ki. A történésekhez tartozik, hogy

Avramut

játékvezető „elegánsan” lap nélkül oldotta meg a helyzetet, a büntetőt vitató Antal kapott egyedül sárga lapot – szövegelésért. Tíz perccel később ismét

Bodnár

volt eredményes, egy kapu előtti kavarodás közben passzolt a hálóba, 3-1-re alakítva a mérkőzést. Marton Gellért – a vendégek edzője – a mérkőzés után a következőket mondta:

„Nem sikerült jól a felkészülésünk, kevés edzőmeccset tudtunk játszani, és fűre csak a hét közepén tudtunk kimenni edzeni, addig pedig tornateremben készültünk. Tudtuk, hogy az egy másik sport, türelemre is intettem játékosaimat. Két ellentétes félidőt játszottunk: álmos, pontatlan volt az első játékrész, a másodikban viszont helyenként szemre is tetszetősen játszottunk és sorra alakítottuk ki helyzeteinket. A mai meccsen küzdeni tudásból jelesre vizsgáztunk, a második félidei fordításban mindenki szíve benne volt. Teimel Márk sérülése remélem, hogy nem súlyos, az egész csapat nevében jobbulást kívánok Neki! Az együttesből nem emelnék ki senkit, bár jó egyéni teljesítmények is akadtak, de ezt a győzelmet mint csapat szereztük. Remélem, ez a meccs megadja a kellő lendületet a további mérkőzésekre!”

A következő fordulóban az FK március 28-án (vasárnap) 10 órakor a Kossuth Lajos sugárúti pályán fogadja az UTC együttesét. Természetesen arról a meccsről is beszámolunk majd! A hosszú téli szünet után igazi felüdülés volt bajnoki mérkőzést játszani a srácoknak!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.