Bulvár

Koszovóiakat csempészett a magyar férfi

Koszovóiakat csempészett a magyar férfi

2010. március 31., szerda
Koszovóiakat csempészett a magyar férfi

Négy koszovóit csempészett az a magyar állampolgár, akit tegnap hajnalban fogtak el a szegedi határrendészek Röszkénél – közölte Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Tegnap éjfél után nem sokkal lettek figyelmesek a járőrök egy kisebb csoport mozgására a röszkei zöldhatárban, amint nagy léptekkel haladnak el az államhatártól a község irányába a szántásban. A határrendészek feltételezték, hogy illegális határátlépőkről van szó, így nyomban eléjük kerültek, elzárva azok menekülési útvonalát. Az igazoltatás alátámasztotta gyanújukat, az öt fő közül a magyar állampolgárról kiderült, hogy anyagi juttatás fejében vállalta a három koszovói férfi, valamint nő illegális átjuttatását. A koszovóiak közül az egyik férfi már korábban próbát tett a tiltott határátlépésre, de akkor is a határrendészek „karjaiba futott”. Vele szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben, ügyét büntetőeljárás keretében vizsgálja a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, míg társait menekültstátus iránti kérelmük alapján a békéscsabai befogadó állomásra szállították. Az embercsempészettel megalapozottan gyanúsított magyar állampolgárral szemben büntetőeljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.