Bulvár

Határátkelők: 2-3 órás várakozás húsvétkor

Határátkelők: 2-3 órás várakozás húsvétkor

2010. március 31., szerda
Határátkelők: 2-3 órás várakozás húsvétkor

Két-háromórás várakozással kell számolni a nagyobb határátkelőhelyeknél húsvétkor; a rendőrség az ilyenkor megszokott torlódások elkerülése érdekében határforgalmi előrejelzést készített - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a szerdán az MTI-t.

Csütörtöktől szombatig nagyobb kilépő utasforgalom várható a röszkei, a nagylaki, a tompai, az ártándi és a záhonyi közúti határátkelőhelyen a hazautazó vendégmunkások miatt - írta közleményében az ORFK. Röszkén és Záhonyban akár két-három órát is kell várakozni, a többi helyen legfeljebb egyórás várakozással számol a rendőrség. A visszautazó vendégmunkások várhatóan jövő hétfőn és kedden, valamint jövő szombaton és vasárnap okozhatnak egy-kétórás várakozást a határokon. A torlódások elkerülése érdekében a rendőrség a kisebb határátkelők használatát javasolja. A magyar-szerb határon a bácsalmási és a tiszaszigeti közúti átkelőhelyet ajánlják. A román határszakaszon Kiszombor, Ukrajna felé pedig Beregsurány közúti határátkelőhelyeket javasolják. "A határátkelőhelyek teljes kapacitással felkészültek a várható forgalom lebonyolítására, indokolt esetben ideiglenes forgalmi rendet alakítanak ki a várakozások csökkentése érdekében" - tette hozzá közleményében az ORFK.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.