Bulvár

Háló a közterületek biztonságáért

Háló a közterületek biztonságáért

2010. március 11., csütörtök
Háló a közterületek biztonságáért

Az elmúlt évben bevezetett Közbiztonsági Háló program végrehajtása alatt jelentősen sikerült visszaszorítani a közterületen elkövetett bűncselekmények számát, így a tavalyi esztendőhöz hasonlóan idén is beindul az a program, amely a rendőrség közterületi jelenlétet növeli, több rendőrt biztosít és a reagálási időt csökkentve erősíti a lakosság biztonságérzetét.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság teljes illetékességi területén március elsejétől ismét elkezdődött az akció - tájékoztat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálata. A megyei rendőrfőkapitány a közelmúltban számolt be a Csongrád Megyei Közgyűlés előtt, a testület a beszámolót egyhangúlag elfogta. A főkapitány itt is megfogalmazta, hogy 2010-ben is törekszik a rendőrség arra, hogy a közterületi jelenlétet tovább növelje. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a megerősített jelenlét során messzemenően figyelembe veszi a Kistérségi Egyeztető Fórumok által adott kockázatelemzéseket. Különösen veszélyeztetett, illetve veszélyeztetett kategóriába tartozó település vagy településrész nincs, azonban egyértelműen megállapítható, hogy a megnövekedett rendőri jelenlétnek köszönhetően az elmúlt héten kiemelt bűncselekmény a rendőr-főkapitányság illetékességi területén nem történt. A fokozott ellenőrzések célja a közterületi bűncselekmények és az időskorúak sérelmére elkövetett erőszakos cselekmények megelőzése, a bűncselekményből származó tárgyak felkutatása, a szórakozóhelyek mellett élő lakosság nyugalmának megóvása, az ittas vezetők kiszűrése. További cél, hogy az állampolgári bejelentésekre történő gyors és hatékony reagálással, a jogsértések gyors felderítésével és a közösségi rendfenntartás eszközeivel javítsa a megye közbiztonságát és növelje a lakosság biztonságérzetét, a közösség nyugalmát. Az első héten Csongrád megyében a napi szolgálaton felül 65 rendőr, 676 órában szolgálta a megye településein élők biztonságát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.