Gazdaság

Idén megkezdődhet az M43-as Makó és a román határ közötti szakaszának építése

Idén megkezdődhet az M43-as Makó és a román határ közötti szakaszának építése

2010. március 24., szerda
Idén megkezdődhet az M43-as Makó és a román határ közötti szakaszának építése

Még az idén, a harmadik negyedévben megkezdődhet az M43-as autópálya Makó és a román határ közötti szakaszának építése és "előrehaladott tárgyalások" folynak a régi röszkei határátkelő újbóli megnyitásáról - mondta el Gémesi Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal nemzetpolitikai szakállamtitkára az MTI-nek szerdán.

A szakállamtitkár azzal összefüggésben beszélt erről, hogy a szerdai kormányülésen a kabinet megtárgyalta a határon átnyúló vasúti és közúti kapcsolatok fejlesztéséről szóló jelentést. Ukrajna felé mind az öt határátkelő fejlesztéséről szó van - mondta

Gémesi Ferenc

, példaként említve, hogy a lónyai és a barabási átkelőket meg akarják nyitni a nemzetközi autóbuszforgalom előtt. A Szerbiába történő utazáshoz pedig a régi röszkei határátkelő újbóli megnyitása mellett alkalmassá kívánják tenni a bácsalmási határátkelőt a nemzetközi személyforgalom, illetve a hercegszántóit a nemzetközi áruforgalom fogadására. A határon átvezető közlekedési folyosók felújítása és újak megnyitása közös uniós érdek - mutatott rá. Kitért arra is: a határ menti települések önkormányzatain múlik, hogyan halad a Varratmentes Európa elnevezésű program. A helyi önkormányzatok pályázhatnak ugyanis a uniós támogatásokra, a cél, hogy jobb és sűrűbb közúti és vasúti kapcsolat épüljön ki a Magyarországgal szomszédos államok és az EU-országok között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.