Egyetem

Fulbright-ösztöndíjak a következő tanévben is

Fulbright-ösztöndíjak a következő tanévben is

2010. március 31., szerda
Fulbright-ösztöndíjak a következő tanévben is

A következő tanévre is bármely tudományterületen és művészeti ágban lehet pályázni Fulbright-ösztöndíjra az Egyesült Államokba, a jelentkezéseket május 3-ig várják - közölte a Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottság az MTI-vel.

Az ösztöndíjra azok a magyar állampolgárok pályázhatnak, akik felsőfokú végzettséggel, valamint megfelelő szintű angol nyelvtudással rendelkeznek, és az Egyesült Államokban szeretnének továbbtanulni, oktatni vagy kutatni. A bizottság az ösztöndíjról tájékoztató előadásokat is tart, a főváros mellett Szegeden, Debrecenben, Miskolcon, Győrben, Veszprémben, Gödöllőn, Kaposváron és Pécsett informálódhatnak az érdeklődők. A program

J. William Fulbright

amerikai szenátorról kapta nevét, aki 1946-ban terjesztette a kongresszus elé az Amerikai Egyesült Államok és más országok közötti oktatási csereprogram tervezetét. A programban ma már több mint 150 ország állampolgára vesz részt. A Fulbright ösztöndíjprogram kétoldalú államközi egyezmények alapján, autonóm módon működik; pályázati rendszere nyitott, és valamennyi pályázó számára esélyegyenlőséget biztosít. Magyarország a koronázási ékszerek hazakerülése után, 1978-ban kapcsolódott a programhoz. Azóta mintegy 840 magyar állampolgár nyert el Fulbright-ösztöndíjat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.