Közélet

Fidesz-KDNP: összegyűlt a 2 millió ajánlószelvény

Fidesz-KDNP: összegyűlt a 2 millió ajánlószelvény

2010. március 9., kedd
Fidesz-KDNP: összegyűlt a 2 millió ajánlószelvény

Összegyűjtötték a célként kitűzött kétmillió ajánlószelvényt a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltjei - jelentette be Nyitrai Zsolt kedden Budapesten. Ahogy az Index internetes portál megírta, ez azt jelenti, hogy jelöltenként több mint 11 300 kopogtatócédulát gyűjtöttek össze.

A helyi választási irodáknál ezen a héten a Fidesz-KDNP minden jelöltje leadja az indulásához szükséges ajánlószelvényt, így mind a 176 egyéni választókerület jelöltje néhány napon belül nyilvántartásba veteti magát.

Nyitrai Zsolt

, a Fidesz operatív igazgatója elmondta, hogy a párt aktivistái február nyolcadika óta gyűjtik az ajánlószelvényeket. A Fidesz-KDNP-t bírálták korábban a kis pártok az ajánlószelvény-gyűjtési stratégiája miatt, azt mondták, hogy a nagy pártok begyűjtik előlük a szelvényeket, így kevés aktivistával sokkal nehezebben fogják tudni összegyűjteni a jelöltállításhoz szükséges 750 kopogtatócédulát. Az Országos Választási Iroda adatai is nagyjából ezt támasztják alá, az MDF eddig mindössze 28 jelöltet tudott állítani, az LMP pedig 10-et.

További részleteket az indexen olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.