Bulvár

Elégedettek az állampolgárok a Közbiztonsági Hálóval

Elégedettek az állampolgárok a Közbiztonsági Hálóval

2010. március 23., kedd
Elégedettek az állampolgárok a Közbiztonsági Hálóval

A kistelepülések lakossága, az önkormányzatok, valamint a társadalmi és civil szervezetek is örömmel fogadták, támogatásukról biztosították és kedvező véleménnyel illették a közbiztonsági háló programsorozat folytatását, a rendőrök polgárőrökkel és településőrökkel végrehajtott közös szolgálatellátását, amely tovább erősíti a lakosság szubjektív biztonságérzetét - tájékoztat az ORFK sajtóközleménye.

Az ellenőrzések eredményeit folyamatosan elemzik és értékelik a Rendőrség szakértői, természetesen bevonva a Kistérségi Egyeztető Fórumokat. Mindezek figyelembevételével újabb és újabb akciók várhatók a jövőben is, amelyeket a Rendőrség a fórumokon elhangzott tapasztalatok felhasználásával szervez. Így újabb feladatként jelentkezik a jó idő beálltával megnövekedett motorkerékpár-forgalom ellenőrzése, az ilyen jellegű balesetek megelőzése. A közbiztonsági háló keretében az elmúlt héten a rendőri szervek illetékességi területükön összesen 6.713 fővel 45.087 órában teljesítettek szolgálatot, ebből 4.296 fő 36.904 órában a Kormány által biztosított túlórakeret terhére. Ezen számadatokból megállapítható, hogy a közterületi szolgálatellátás oly mértékben emelkedett, mintha a Rendőrség állományában 922 fővel több rendőr teljesítene szolgálatot. Az eredmények magukért beszélnek: az elmúlt héten összesen 298 főt fogtunk el, ebből 114 főt bűncselekmény elkövetésén tettenérés, 146 főt körözés, és 38 főt jogszabályban meghatározott egyéb ok miatt. A rendőri ellenőrzések során 474 főt állítottunk elő és 46 fővel szemben foganatosítottunk biztonsági intézkedést. Nőtt a szabálysértések száma is, hiszen szabálysértés elkövetése miatt 1677 fővel szemben indult eljárás, amely 22,2%-kal emelkedett az elmúlt hét azonos időszakához viszonyítva. Szintén emelkedett a kiszabott helyszíni bírságok száma is, az elmúlt héten 2.792 fő kapott 17.518,5 e Ft értékű helyszíni bírságot. A célirányos ellenőrzés hatására nagyobb eséllyel szűrjük ki a mást és saját magukat egyaránt veszélyeztető ittas vezetőket, az ittasság ellenőrzés 212 fő esetében járt pozitív eredménnyel, ami 41%-os emelkedést jelentett az elmúlt héthez képest.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.