Sport

CSLSZ: kupák, válogatott és tévés meccsek

CSLSZ: kupák, válogatott és tévés meccsek

2010. március 1., hétfő
CSLSZ: kupák, válogatott és tévés meccsek
A Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség (CSLSZ) két hete működő új vezetése utánpótlás-bajnokság szervezése és átszervezése témakörben ülésezett az újszegedi székházban hétfő délután. A jelenlévők beszéltek a legifjabbak megyei bajnokságának tornarendszerű kibővítéséről körzeti válogatott csapatok részvételével, kiemelt bajnokság megszervezéséről és az U23-as megyei válogatott felállításról. Először Bakai Csaba, a CSLSZ elnöke ismertette az utánpótláshoz kapcsolódó távlati elképzeléseket, a jövő hétfői pályázati bemutatót, ahol a csapatok megismerkedhetnek a szövetség pályázati referensével, aki majd a kluboknak segít plusz forráshoz jutni, illetve elhangzott, hogy komoly tárgyalások kezdődtek egy szegedi futsalcsapat felállításáról.

Megyei torna és U23-as válogatott

Az elnök bevezetője után Sahin-Tóth Dezső szakmai alelnök részletezte a gyermek-, előkészítő, serdülő- és ifjúsági csapatokkal kapcsolatos elképzeléseket. A CSLSZ az U7-es, U9-es és az U11-es tornarendszerű bajnokságába három saját torna szervezésével szeretne „beszállni” a NUSI-NUPI gyerektorna-program mellé. Először három alkalomban, tavaszi, nyári és késő őszi kupákban gondolkodik az elnökség; első körben vidéki településeken szerveznék a tornát, illetve tervezik annak a bevezetését, hogy a díjazásban részesülő játékvezetők 20 óra bónuszmérkőzést vezetnének le ezeken a mérkőzéseken társadalmi munkában. A tavaszi fordulót Algyőre vinnék, a késő őszi forduló szervezését Makó vállalta. Sahin-Tóth vázolta azt a tervet is, hogy az U11-es megyei bajnokságban lenne egy kiemelt csoport is, ahol a nagyobb játékerőt képviselő csapatok mérkőzhetnének. Ezután a jelenlévő, mintegy két tucat csapat képviselője megismerkedhetett egy Csongrád megyei U23-as válogatott felállításának tervével.

Orvosi ügyelet és tévéfelvétel

Az elnökség ezután beszélt a sportorvos ügyeleti rendszerről, amit Duray Péter látna el, akivel bármely sportsérülés után először telefonon vehetné fel a kapcsolatot a játékos, majd ezután irányítaná a megfelelő helyre az orvos. A sajtóval is szorosabb kapcsolatot ápolna az új elnökség. Saját költségen rögzítenék a megyei felnőtt rangadókat és a szövetség weboldalán tekinthetné meg bárki ezeket. Elhangzott, hogy a CSLSZ segít majd koordinálni a sajtókapcsolatokat is, megkeresné annak a lehetőségét például, hogy a megyei bajnokságokról részletesebb és szélesebb körben szülessen tudósítás. A megye edzőinek együttműködéséről Kolozsvári János, az edzőbizottság elnöke beszélt. Kifejtette, hogy legalább kéthavonta összehívják majd a trénereket egy közös, kötetlen megbeszélésre, melynek az egyik lehetséges helyszíneként a Kisstadiont jelölték meg. Ezután a jelenlévők a bizottságok felállításairól értekeztek, s tettek javaslatokat személyekre is. A gyűlésről jegyzőkönyv készült, az elnökség pedig a jövő héten vitatja meg a mai tárgyalás eredményeit, s javasol majd döntéseket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.