Közélet

A hét kérdése: Mit gondol a szegedi sporttámogatásról?

A hét kérdése: Mit gondol a szegedi sporttámogatásról?

2010. március 3., szerda
A hét kérdése: Mit gondol a szegedi sporttámogatásról?

A hét kérdése rovatban ezúttal arra vagyunk kíváncsiak, Önök hogyan vélekednek a szegedi sportfinanszírozásról.

A múlt héten arról kérdeztük olvasóinkat, hol szoktak vásárolni. Nos, a legtöbben (43%) úgy nyilatkoztak, a kis és nagy boltokat egyaránt útba ejtik a háztartás vezetéséhez szükséges dolgok beszerzésekor. Látogatóink 24%-a mondta azt, elege van a multikból, a hiper- és szupermarketeket be sem engedné a városba. 19% viszont éppen ellenkező választ adott, s a nagy bevásárlóközpontokat részesíti előnyben. Valamivel kevesebben vannak azok (14%), akiket elsősorban a kisebb üzletekben vásárolnak. Ezen a héten a szegedi sporttámogatásokkal kapcsolatban érdeklődünk.

Pistrui László

, a Pick Szegedet üzemeltető gazdasági társaság többségi tulajdonosa, aki nemrégiben úgy döntött, kiszáll a kézilabdából,

a SZEGEDma.hu-nak adott interjújában

azt mondta: „Szeged sportja sérülékeny. A legnagyobb probléma az, hogy azok a cégek, amelyek Szeged életéből, a szegedi emberekből a legtöbbet profitálnak, nem vesznek részt a város sportjában. Nagyon sok cég, amely Szegeden képez 20-30 milliárdos árbevételt, fillért nem áldoz a sportra. Négy-öt cégről van szó, amelyek nem magyar kézben vannak.” Önök szerint az önkormányzat vagy a cégek feladata lenne elsősorban a sport finanszírozása? Mit támogasson a város, az élsportot vagy a fiatalok, a tömegek mozgásigényét elégítse ki? Szavazni a jobb oldali menüsorban található A hét kérdése rovatban lehet, s ugyanitt tekintheti meg azt is, hogyan, milyen százalékban oszlanak meg a vélemények az adott témában. Előre is köszönjük véleménynyilvánítását, s hogy ilyen módon is velünk szerkeszti a SZEGEDma.hu-t!

Az elmúlt 2 heti eredmény:

Ön hol szokott vásárolni?

Elsősorban a kisebb üzletekben. (14%) A nagy bevásárlóközpontokat részesítem előnyben. (19%) Kis és nagy boltokban egyaránt. (43%) A hiper- és szupermarketeket be sem engedném a városomba. (24%)

Ön szerint hozhat-e előrelépést a megyei futballéletbe a CSLSZ új elnöksége?

A komoly változáshoz kormányzati lépések is kellenek, a jövendő politikai vezetésnek fel kell karolnia a labdarúgást. (25%) Igen, az új elnökség öt éve alatt egy NB I-es csapat növi ki magát a megyében. (12%) Bőven lesznek pozitív változások a megyei fociban, de egy NB I-es csapathoz nem elég a CSLSZ akarata. (37%) Nem érdekel a foci. (26%)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.