Egyetem

Vonzó a kutatóegyetemi cím

Vonzó a kutatóegyetemi cím

2010. február 3., szerda
Vonzó a kutatóegyetemi cím

Csaknem minden állami egyetem beadta pályázatát a kutatóegyetemi címre, amelyet csak 6-8 intézmény kaphat majd meg - ismerteti a szerdai Népszabadság.

A napilap úgy tudja, hogy az ELTE, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Miskolci Egyetem, a Debreceni Egyetem, a gödöllői Szent István Egyetem, a soproni Nyugat-Magyarországi Egyetem, illetve a Pázmány Péter Katolikus Egyetem pályázott. Vagyis a kaposvári, a győri és az óbudai, illetve a speciális képzéseket nyújtó művészeti és nemzetvédelmi egyetemek kivételével minden állami intézmény szeretné elnyerni a kitüntetést. A cél, hogy - német mintára - olyan elitegyetemek jöjjenek létre, amelyek kiemelkednek a tömegképzésből, és kutatási eredményeiket az oktatásba is képesek közvetíteni. Az elvárások között a kiemelkedő kutatási teljesítmény, a jelentős nemzetközi kapcsolatok mellett az erős tehetséggondozás is szerepel. A Népszabadság szerint várhatóan március közepén hirdetik ki, kik nyerték el a három évig viselhető kutatóegyetemi címet. A cím elnyerésével nem jár támogatás, ám a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatán szinte azonos feltételekkel juthatnak három évre 27 milliárd forinthoz az intézmények.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.