Bulvár

Van gyanúsítottja a hódmezővásárhelyi romaellenes feliratoknak

Van gyanúsítottja a hódmezővásárhelyi romaellenes feliratoknak

2010. február 24., szerda
Van gyanúsítottja a hódmezővásárhelyi romaellenes feliratoknak

Van gyanúsítottja a Hódmezővásárhelyen szombaton elkövetett bűncselekménynek, amelynek során több ház falára romaellenes feliratokat festettek - erősítette meg az MTI információját a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerdán; Szenti Szabolcs részleteket egyelőre nem közölt.

A településen több mint tíz lakóház falára festettek ismeretlenek a roma kisebbség ellen irányuló feliratokat festékszóró spray-vel. A rendőrség közösség elleni izgatás bűntette miatt indított nyomozást. A hadnagy a nyomozás érdekeire hivatkozva elzárkózott minden más információ közlésétől.

Sztojka László,

a hódmezővásárhelyi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a rendőrségi vizsgálatról még nem kapott pontos tájékoztatást. Annyi azonban szerinte biztos, hogy volt helyismeretük az elkövetőknek, hiszen elsősorban cigányok lakta házakra mázoltak feliratokat. Mint hozzátette: a rendőrség munkájával elégedettek, mert a hét vége óta megerősített szolgálattal vannak jelen a környéken. Az események miatt egyébként a lakók is jobban figyelnek egymásra és az idegenekre, de arról nincs szó, hogy maguk közül állítanának ki "külön őrségeket" - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.