Egészség

Újra zöld zászló a megyei kórházakon

Újra zöld zászló a megyei kórházakon

2010. február 11., csütörtök
Újra zöld zászló a megyei kórházakon

Csatlakoztak a Magyar Kórházakért Egyesület felhívásához

Mindhárom megyei fenntartású kórház csatlakozott a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület felhívásához – február 11-e, a betegek világnapja alkalmából kitűzték a zöld zászlót a kórházi épületekre. A kezdeményezéssel a betegek, a betegellátók és a betegellátás itthoni tragikus helyzetére hívják fel a figyelmet - tájékoztat a Csongrád Megyei Közgyűlés Sajtószolgálata.

A makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház-Rendelőintézet, a szentesi Dr. Bugyi István Kórház és a deszki CSMÖ Mellkasi Betegségek Szakkórháza épületein is zöld zászló lobog ma, és az intézményi dolgozók is újra viselik a zöld szalagot. A betegek világnapja alkalmából csatlakoztak a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület felhívásához.

Csiba Gábor

, a szervezet elnöke kezdeményezésével a betegek, a betegellátók és a betegellátás tragikus itthoni helyzetére hívja fel a figyelmet.

Bálint Beatrix

, a deszki és

Baráth Lajos

, a makói valamint a szentesi kórház főigazgatója is egyetért a felhívásban megfogalmazott alábbi hat ponttal: • Az egészségügyi ellátásra szánt pénz 2006 óta folyamatosan csökken, értékét veszti, 2010-ben 1 havi összeg hiányzik a működtetésből. • A pénzügyi megszorítások következtében nehezített a betegek ellátáshoz való jutása, végtelenségig nőnek a várólisták. • A gyógyításra szánt pénzből bérkiegészítést kell fizetni a dolgozóknak, ezáltal is szűkítve a betegellátás lehetőségeit. • A bérkiegészítéssel - mivel az csak közalkalmazottaknak jár - indokolatlan különbséget tesznek, és feszültséget szítanak a dolgozók között. •

Mesterházy Attila

szocialista miniszterelnök jelölt döbbenetes módon megsérti, és részrehajlással vádolja a gyógyító orvosokat. • A fenntartóktól 2010-ben elvont pénz miatt csaknem lehetetlenné válik az új minimumrendelet betartása. Ezért mindhárom kórházban kitűzték a zöld zászlót és a dolgozók is újra viselik erre a napra a zöld szalagot. A nyilatkozattal a megye vezetése is egyetért és a betegekkel és a kórházi dolgozókkal való szolidaritásuk jeléül kitűzik ők is a zöld szalagot – mondta el

Magyar Anna

elnök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.