Bulvár

Őrizetben a halálos baleset okozó kamionos

Őrizetben a halálos baleset okozó kamionos

2010. február 2., kedd
Őrizetben a halálos baleset okozó kamionos

Őrizetbe vette a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya annak a bolgár kamionnak a sofőrjét, aki pénteken késő este okozott halálos balesetet az M5-ös autópályán – tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A helyszíni szemle adatai szerint egy bolgár kamion Szeged irányából Budapest felé közlekedett. A sofőr vélhetően elaludt, elveszítette az uralmát a jármű felett, átszakította a szalagkorlátot, áttért a Szeged felé tartó pályára, ahol felborult és maga alá gyűrt egy vele szemben szabályosan közlekedő Hyundai Matrix típusú személygépkocsit. A baleset következtében az autó sofőrje súlyosan megsérült, míg utasának életét a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni. A kamion vezetője könnyebben, míg utasa súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett el. A balesetet látva egy Szeged felé tartó román kamion vezetője fékezett, majd egy hirtelen kormánymozdulat következtében elveszítette az uralmát a járműszerelvény felett és nekicsapódott egy Volkswagen Caddynek, ami a szalagkorlátot átszakítva áttolt a másik pályatestre. A bolgár kamionsofőrt a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya ma gyanúsítottként hallgatta ki halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség megalapozott gyanúja miatt. A férfit a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.