Egyház

Nagyböjti koncertet adott Gál Laura

Nagyböjti koncertet adott Gál Laura

2010. február 28., vasárnap
Nagyböjti koncertet adott Gál Laura
Nagyböjt második vasárnapján az este 18 órai szentmisét Kiss-Rigó László megyés püspök mutatta be a Szegedi Székesegyházban. A liturgiai szolgálatban Gál Laura énekművész énekelt, majd a szentmisét követően nagyböjti zeneművekből összeállított koncertet adott elő.

A liturgiába illesztett műveken kívül elhangzott például a barokk kort idézve

Johann Sebastian Bach

János- és Máté-passiójából egy-egy ária, illetve

Giovanni Battista Pergolesi

Stabat Mater című oratorikus művéből szólóáriák. Ave Mariát hallhattunk

Schuberttől

, sőt a huszadik századi magyar zeneszerzőtől,

Wolf Pétertől

is, valamint felhangzott

Mozart

koronázási miséjéből az Agnus Dei. „Ezek igazi zenék, igazi értékeket és olyan gondolatokat közvetítenek, amelyekkel meg lehet szólítani az embereket, és elcsöndesedésre, befogadásra, Istenhez fordulásra lehet őket indítani” – mondta el a koncertről az énekművész. „A zene egy nagyon finom eszköz, amit Isten ajándékának tekintek, és amivel élni kell” – véli

Gál Laura

. Az énekművész szerint Nagyböjt lelki megtisztulási folyamatához a zene nagy segítséget, lelki élményt tud nyújtani. Gál Laura partnerével, állandó kísérőjével

Fodor Évával

mindvégig lentről énekelt, nem a karzatról. A művésznő kísérőjével ugyanúgy részt vett a szentmisén, mint a többi hívő, mint elmondta, így ugyanis teljes odaszánással tud énekelni, mindent adva a „sacra musica” mellé, ami csak adható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.