Sport

Labdarúgás: szerdán a Makói FC-vel csatázik a Volán

Labdarúgás: szerdán a Makói FC-vel csatázik a Volán

2010. február 9., kedd
Labdarúgás: szerdán a Makói FC-vel csatázik a Volán
Edzőmérkőzés-dömping vár ezen a héten is a Tisza Volán SC Szeged labdarúgóira: a kék-feketék ismét három alkalommal lépnek pályára. Az első ütközetet szerdán 17 órakor vívják Beretkáék, mégpedig az NB II-es Makói FC otthonában. A Tisza Volán SC Szeged szakmai munkájának irányítói a téli felkészülés kezdetén azt a célt tűzték ki, hogy a csapat minél több erős ellenféllel szemben próbálja ki tudását február folyamán. Ennek jegyében látogatnak szerdán a Maros partjára az NB III-as kék-feketék. A házigazda Makói FC tavaly harmadikként zárt az NB II Keleti csoportjában, most pedig a nyolcadik helyen várják a tavaszi folytatást. A megye első számú együttese elleni csata valóban remek erőfelmérőnek ígérkezik a fiatal szegediek számára.

Hétvégén

Az elmúlt hétvégén mindkét csapat két meccset játszott. A kissé tartalékos Makói FC egy békéscsabai négycsapatos tornán a román harmadosztályú Sanatatea Clujtól 3-0-ra, az NB III-as Orosházától pedig 3-2-re kapott ki. A Volán saját pályáján maradt alul 4-3-ra a román második ligás CFR Temesvárral szemben, a megye I-es Ásotthalmot viszont 5-1-re verte.
Buchholcz Gábor vezetőedzőtől a kedd esti edzést követően megtudtuk: a korábban sérült, illetve beteg játékosok közül csaknem mindenki felvette már a munkát. Csupán a megfázással küszködő Frank Attila és a lágyékhúzódással bajlódó Hadár Attila nem tréningezhet a többiekkel. Az éppen Makóról igazolt támadó a hét második felében tüzetes vizsgálaton vesz részt Székesfehérváron Mohácsi doktornál – a remények szerint egy könnyebb kezelés elegendő lehet a teljes gyógyulásához. Folytassuk a jó hírekkel! Vastag Szabolcs meggyógyult, Mórocz Zsolt megkezdte a labda nélküli mozgást, s Harangozó Krisztián és Dargó Balázs is edzésbe állt, csakúgy, mint a derékbántalmai miatt sokat kihagyó kapuvédő, Dongó Dénes. Huszárik Zsolt visszatér szerdán; a középpályás a hét első két napján a REAC-nál volt próbajátékon, de úgy tűnik, továbbra is marad Szegeden. Kazi László megérkezett a sítáborból, s eldőlt, hogy Prikidánovics Milánt szerződteti a Volán a Vasasból, az ifjú futballista ugyanis bizonyított az utóbbi hetek során. Azzal, hogy Dongó Dénes is játékra jelentkezett, immár öt kapus van a Szeged keretében. A jelenlegi állás szerint tavasszal Vasas Gábort adják majd kölcsön valakinek a kék-feketék. Czirják Tamás, Dongó s a Balástyáról hazahívott Reguli Máté az ifjú Tóth Zoltán áll majd készenlétben, illetve szokja a légkört. „A Makó elleni meccsen sem természetesen az eredmény lesz az elsődleges, hanem a különböző játékelemek, taktikai variációk gyakorlása, valamint az, hogy minél több játékost próbálhassak ki éles helyzetben. Szerencsére felépültek a védők, így a következő edzőmeccsek során a hátsó alakzatot is tesztelni tudom a legkülönbözőbb felállásokban, felmérhetem, ki hol milyen teljesítményre képes” – nyilatkozta a vezetőedző. A Volán tervezett kezdőcsapata: Czirják – Mészáros, Boldizsár, Vida, Grünwald – Vágó, Szilágyi – Pálfi, Vastag, Végh – Beretka. A Makói FC – Tisza Volán SC Szeged meccsről szerda este természetesen beszámolunk a SZEGEDma.hu-n.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.