Bulvár

Közösség elleni izgatás miatt indult nyomozás Hódmezővásárhelyen

Közösség elleni izgatás miatt indult nyomozás Hódmezővásárhelyen

2010. február 21., vasárnap
Közösség elleni izgatás miatt indult nyomozás Hódmezővásárhelyen

A rendőrség megerősíti a járőrszolgálatot Hódmezővásárhelyen, ahol több mint tíz lakóház falára festettek ismeretlenek különböző feliratokat festékszóró spray-vel szombat éjszaka - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője vasárnap az MTI-vel; az ügyben közösség elleni izgatás bűntettének gyanúja miatt nyomoznak.

Egy Nefelejcs utcai ház kapujára a "Cigányok lágerbe" feliratot festették fekete spray-vel, mellé pirossal "A jobb" szöveget írták – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója. Hasonló felirat olvasható egy ház falán a Jókai utca és a Szántó Kovács János utca kereszteződésénél.

Szenti Szabolcs

, a főkapitányság szóvivője elmondta: a vásárhelyi rendőrök a megyei kapitányság munkatársaival együttműködve kezdték meg a nyomozást közösség elleni izgatás bűntette miatt. Az adatgyűjtés, a tanúkutatás és a helyszíni szemle jelenleg is tart - tette hozzá a hadnagy. Az MTI tudósítójának ottjártakor bűnügyi helyszínelők rögzítették a nyomokat, egy kutyás járőr pedig az elkövetők nyomát követte a feliratoktól kiindulva. A szóvivő a helyszínen elmondta, hogy a rendőrség a hasonló cselekmények megelőzése és a közvélemény megnyugtatása érdekében megerősíti a járőrszolgálatot a város területén. A helyi cigány kisebbségi önkormányzat vezetője,

Sztojka László

az MTI-nek elmondta, mélyen elítélik a történteket, de nem keresnek mögötte politikai motivációt. A megfélemlítő feliratokat nem "gyerekcsínynek", hanem tudatos bűncselekménynek tarják, az elkövetők kilétének kiderítése azonban nem a kisebbségi önkormányzat és nem is a pártok, hanem a rendőrség feladata – tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.