Sport

Győzelemmel hangolt a csúcsrangadóra a Szedeák + FOTÓK

Győzelemmel hangolt a csúcsrangadóra a Szedeák + FOTÓK

2010. február 20., szombat
Győzelemmel hangolt a csúcsrangadóra a Szedeák + FOTÓK
Helyenként jó játékkal, elsősorban a harmadik negyedben mutatott kiváló védekezésének köszönhetően magabiztosan verte a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák az EKF Hész Eger gárdáját a férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoport szombati meccsén. Jövő pénteken a Jászberény következik!

Nagy lendülettel kezdte az Eger elleni rangadót a

Rezák Tamást

nélkülöző Szedeák:

Nyilas

triplája és

Vida

duplája után hamar 5-0-t mutatott az eredményjelző.

Tanács

és Nyilas folytatta két mesteri hármassal, majd Vida ért egy kettő plusz egyet, s

Gémes

is beszállt a pontgyártásba: 20-10-re, majd 24-14-re lépett meg a házigazda. Sőt, egy remek

Molnár

, Tanács,

Kovács

összjátékot követően utóbbi duplájával már 12 pont volt az előny. Mindkét csapat zónázott, s ebből a második negyedben az egriek jöttek ki jobban. Sorban hullottak a trojkák a szegedi gyűrűbe, a Szedeák képtelen volt semlegesíteni a heveseik külső dobásait (ráadásul remek százalékkal dobtak a vendégek), pedig érdemes lett volna odafigyelni, hiszen az első tíz perc egyértelművé tette, hogy a palánk alatt kevésbé veszélyesek a kissé tartalékos látogatók. Vidáékat talán a kezdeti komolyabb előny tette túlzottan kényelmessé, talán kicsit csökkent a koncentrációjuk – tény: a második felvonásban lassabbá, körülményesebbé váltak a hazai támadások. Az egri zónát nem nagyon sikerült feltörni, s kintről is csak dobást talált célba: Tanács triplájának tapsolhattunk. A lepattanók megszerzésével is hadilábon álltak Gémesék, átvette a kezdeményezést az ellenfél. A főiskolások nem kevesebb, mint nyolc(!) hármast szorgoskodtak össze a nagyszünetig. Meg is nyerte a második negyedet a nagyszerűen küzdő Eger, így 43-38-nál vonultak öltözőbe a csapatok. Rendkívül fontosnak tűnt, ki kezdi jobban a harmadik felvonást, s szerencsére a Szedeák jött hamarabb lendületbe. Védekezést váltott

Bonifert Domonkos

együttese, a hazai legények sokkal agresszívebben, keményebben léptek ki az egriekre. Szinte már a félpályánál letámadtak Molnár Miklósék, akadt, hogy egymás után három hevesi akció járt anélkül, hogy dobóhelyzet alakult volna ki. A nagyszerű védekezés magabiztosságot, gyorsaságot is kölcsönzött a Tisza-partiaknak. Egyre több lepattanót sikerült megszerezni, s Vida Máté vezérletével egyre több villámgyors támadást sikerült vezetni. A pontok is egyenletesen oszlottak meg, Vida mellett Kovács, Nyilas, Molnár és Gémes is betalált, a 30. percre 20 pontra hízott a különbség (67-47).

A záró negyedben megint kicsit visszaesett a vendéglátó, ám győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben. Tanács és Molnár is bevágott egy-egy hármast, látványos kosarat és blokkolásokat is láthatott a szépszámú nézősereg. A küzdő feleket és trénereiket néhány érthetetlen bírói fújás idegesítette, ám a szegedi szurkolók örömét a síposok sem tudták elrontani ezen az estén. Bonifert mester a végén még aztán is megengedhette magának, hogy a fiatalokat játszassa. Ezt kihasználva húszon belülre lopakodott az Eger, 85-70-re nyert végül a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák. Összegezve a látottakat elmondható, hogy közel sem játszottak tökéletesen Nyilasék, de néhány periódusban első osztályú védekezést mutattak, amivel el is döntötték a találkozót úgy, hogy nyilvánvalóan nem is kellett mindent kiadniuk magukból. A jövő héten viszont ennél jobb teljesítményre lesz szükség: a listavezető Jászberény következik pénteken 19.30-tól, ráadásul idegenben!

A férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoport 17. fordulójában:

Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák – EKF Hész Eger 85-70 (28-17, 15-21, 24-11, 18-21). Szeged, 600 néző, vezette: Péczely, Kollár, Reisz. Szeged: VIDA 22/3, MOLNÁR M. 5/3, NYILAS 15/9, TANÁCS 13/9, Gémes 10. Csere: KOVÁCS D. 10, Simándi 4, Varga D., Szabad 3/3, Németh T. 3, Széll, Rozs. Vezetőedző: Bonifert Domonkos. Bonifert Domonkos: "Harmadik negyedbeli kiváló védekezésünk döntötte el a mérkőzést. Azt a mentalitást, azt az akaratot, azt a védekezést kell a továbbiakban is mutatnunk, hogy eredményesek legyünk."

További eredmények a 17. fordulóból:

Óbudai Kaszások - Nagykálló KE 89-84

Korábban írtuk:

Az első negyedben ötletes gyors játékkal 10 pont fölötti előnyre tett szert a Szedeák. A második felvonásban viszont érthetetlenül visszaesett a hazai csapat, a támadások lassúvá, körülményessé váltak, a védekezés pedig pontatlanná, így a nagyszünetben mindössze 5 pont az előny. Az Eger triplái ellen egyelőre nincs ellenszer. A nagyszünetben Szedeák - Eger: 43-38 A harmadik negyedbeli kiváló játékával pedig el is döntötte a meccset a Szedeák. Húsz pont fölé nőtt az előny, melyből a végére 15 maradt: 85-70 lett a vége.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.