Bulvár

Kék hírek: rendőrkézen az áruházi tolvajok

Kék hírek: rendőrkézen az áruházi tolvajok

2010. február 28., vasárnap
Kék hírek: rendőrkézen az áruházi tolvajok

Többen is próbálkoztak szombaton áruházi lopással, ám még a helyszínen sikerült őket lefülelni - közölte Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Egy szegedi férfi ceruzaelemet akart kicsempészni úgy, hogy a csomagolást az áruvédelmi etikettel együtt leszedte és a kukába dobta, ám tette a biztonsági szolgálat előtt nem maradt titokban. A kiérkező rendőrök előállították a férfit, és bár a lopási kár alig haladta meg az ezer forintot, mivel azonban megszerzéséhez úgymond dolog elleni erőszakot alkalmazott (vagyis a csomagolást letépte róla), így lopás bűncselekménye miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Hasonló módon, áruvédelmi etikett leszedésével próbált megszerezni egy szempillaspirált két román személy. Ezt követően egyikük nadrágzsebébe rejtették a zsákmányt, ám a biztonsági őrök észrevették ténykedésüket és értesítették a rendőrséget. A szempillaspirál a nadrágból előkerült, és a két személlyel szemben ugyancsak lopás bűncselekményének gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Határsértők Röszkén és Mórahalmon

Pénteken délután három határsértőt sikerült eljárás alá vonni, akik valamennyien afgán állampolgárok. A három férfit Röszkén igazoltatták a járőrök, ám sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták, feltehetően a zöldhatáron keresztül, illegálisan lépték át az országhatárt. Velük szemben idegenrendészeti eljárás indult. Szombaton hajnalban újabb határsértőkre bukkantak a határrendészek, ezúttal Mórahalmon. Bár a két szerb állampolgárságú férfi rendelkezett személyi igazolvánnyal, azonban jogszerű magyarországi tartózkodásra jogosító egyéb okmány nem volt náluk, nem sokkal korábban a zöldhatáron keresztül gyalogoltak hazánk területére. Adataik ellenőrzése során kiderült, hogy egyikük beutazási és tartózkodási tilalom alatt áll, így vele szemben büntetőeljárás indult. Szolgálatba tartó útlevélkezelő fogott el három határsértőt tegnap reggel fél 7 körül Röszke külterületén az E75-ös főúton. Gyanússá váltak számára az út mentén gyalogló személyek e korai órában, így szolgálatba helyezve magát igazoltatta a három férfit. Gyanúja beigazolódott, egyikük sem rendelkezett semmilyen okmánnyal, mint később kiderült, a zöldhatáron keresztül lépték át Szerbia felől az országhatárt. Ketten Grúziából, a harmadik pedig Afganisztánból érkezett. Az adatok ellenőrzése során az is kiderült, hogy a két grúz férfit a magyarországi hatóságok körözték, egyiküket lopás miatt.

Hamis a papír

Hamis belga igazolvánnyal akarta magát igazolni egy afgán férfi a nagylaki Határátkelőhelyen. A férfi az esti órákban kívánt az országba belépni. A közös román-magyar határellenőrzés során az útlevélkezelőknek egy belga személyi igazolványt adott át, melyről kiderült, hogy hamis. A férfivel szemben a román határőrizeti szerv jár el - tudatta a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.