Bulvár

Kék hírek: füves cigitől lett rosszul két tizenéves

Kék hírek: füves cigitől lett rosszul két tizenéves

2010. február 11., csütörtök
Kék hírek: füves cigitől lett rosszul két tizenéves

Kisemmizésről, gázolajtolvajokról és füves cigitől rosszul lett fiatalokról számol be a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleménye.

Füves cigi és gyanús növényi törmelékek

Egy 14 éves fiú és egy 15 éves lány lett rosszul tegnap délben az egyik szegedi iskolában, miután osztálytársuk a szünetben füves cigivel kínálta őket. A két gyereket a 15 éves társuk az iskola mögé hívta, majd közösen elszívtak egy cigit. A gyerekek ezután lettek rosszul, a mentők a Gyermekklinikára szállították őket. Az ügyben a Szegedi Rendőrkapitányság visszaélés kábítószerrel bűncselekmény miatt indított büntetőeljárást. Tegnap este egy 25 éves szegedi fiatalembert állítottak elő a járőrök a Hont Ferenc utcáról. A férfit közúti ellenőrzésre állították meg. Miután a tekintete „üveges” volt, átvizsgálták az autóját és abban kábítószer gyanús növényi törmeléket találtak. A sofőr a helyszínen elismerte, hogy bódult állapotban vezette járművét.

Kisemmizte az idős asszonyt

Azt ígérte az idős asszonynak, hogy gondját viseli, majd mégis szinte teljesen „kisemmizte”. A Szegedi Rendőrkapitányság őrizetbe vett egy gyanúsítottat, a bíróság ma dönt előzetes letartóztatásáról. A hatvan éves sértett már régóta ismeri a 35 éves gyanúsítottat, aki egyébként már 6 évet töltött börtönben csalás miatt. Szabadulását követően ismét felvette a kapcsolatot a nénivel, akinek addigra már megromlott az egészségi állapota. Azt ígérte, hogy gondozni fogja, ezért magához veszi. Közben több papírt – köztük tartozás elismerő nyilatkozatokat - íratott alá az egyébként alig látó asszonnyal, majd a lakását is árulni kezdte. Miután tudomást szerzett róla, hogy a néninek bankkötvényben több millió forintja van, elvitte a pénzintézetbe, kivetette a pénzt, majd átutaltatta a saját számlájára. Később valótlan tartalmú tartási szerződést kötött a sértettel, ezzel igyekezve legalizálni a bűncselekmény elkövetését. A Szegedi Rendőrkapitányság a 35 éves nőt csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatta, majd őrizetbe vette. A bíróság – az ügyészség indítványára – ma dönt a gyanúsított előzetes letartóztatásáról. Mivel az idős nő ingatlana időközben lakhatatlanná vált, ezért a rendőrség megkereste a családsegítő szolgálatot a sértett elhelyezése és gondozása érdekében.

Húszliteres kannával lopták el a gázolajat

Gázolajat lopott, majd balesetet szenvedett három fiatalember tegnap este. Egy Ford Transittal Mórahalom felé tartott egy testvérpár és egy rokonuk. Út közben megálltak az egyik benzinkúton tankolni. Míg egyikőjük fizetett, a többiek észrevették, hogy van ott négy húszliteres kanna tele gázolajjal. Úgy voltak vele, hogy jó lesz valamire, így betették a járműbe és elindultak vele. Nem sokáig jutottak, mert a kocsi megadta magát, majd hátulról egy másik autó is beléjük szaladt. A helyszíni szemle után átültek egy másik autóba, ami értük jött, majd Szeged felé távoztak. Ekkor érkezett bejelentés a Szegedi Rendőrkapitányságra a lopásról. A rendőrök megtalálták a kannákat a Fordban, majd a város határában intézkedés alá vonták a három férfit is, akiket előállítottak. Kihallgatásuk során részletes beismerő vallomást tettek. Lopás miatt indult ellenük büntetőeljárás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.